Ο Λούλα υπουργός παρότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο

Ο Λούλα υπουργός παρότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο

Ο πρώην πρόεδρος Λούλα δέχτηκε να αναλάβει υπουργική θέση στην κυβέρνηση της Ντίλμα Ρουσέφ. Θα αποκτήσει μερική ασυλία, σε μια περίοδο που οι δικαστικές αρχές ερευνούν την εμπλοκή του σε σκάνδαλο

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποδέχτηκε την πρόταση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ να αναλάβει υπουργική θέση στην κυβέρνησή της, ανέφερε η εφημερίδα O Globo.

Με την είσοδό του στην κυβέρνηση ο πρώην συνδικαλιστής και πρώην πρόεδρος της χώρας (2003-2010) θα αποκτήσει μερική ασυλία, σε μια περίοδο που οι δικαστικές αρχές ερευνούν την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς της πετρελαϊκής κρατικής εταιρείας Petrobras. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί και η θέση της διαδόχου του, η οποία απειλείται επίσης από τη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κυβερνητική κρίση, με αφορμή την οικονομική ύφεση.

"Ο Λούλα είναι ο μοναδικός πολιτικός που θεωρείται ικανός να συγκολλήσει" και πάλι τον κυβερνητικό συνασπισμό ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, είπε μια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, η εφημερίδα, που επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην προεδρία, ανέφερε ότι ο Λούλα έθεσε ως όρο για την υπουργοποίησή του την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ώστε "να επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη".

Την Κυριακή, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα με αίτημα την παραίτηση της Ρουσέφ.

Σύμφωνα με την O Globo ο Λούλα ενημέρωσε πολλούς στενούς συμβούλους του ότι θα δεχτεί μια θέση στην κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης που θα έχει με τη Ρουσέφ αργότερα σήμερα στο προεδρικό μέγαρο.

Σε βάρος του Λούλα, ο οποίος διατρέχει τον κίνδυνο να προφυλακιστεί, διεξάγεται ήδη έρευνα για τις κατηγορίες τις διαφθοράς και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ως υπουργός είναι δυνατόν να διωχθεί ποινικά μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

SHARE:

24Media Network