Ο Μέγας Αλέξανδρος μάγεψε τον φωτογράφο του Ομπάμα

Ο Μέγας Αλέξανδρος μάγεψε τον φωτογράφο του Ομπάμα

Ο θαυμασμός του επίσημου φωτογράφου του Μπαράκ Ομπάμα για την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μια άγνωστη ιστορία που... συνδέει τον απερχόμενο πλανητάρχη με τον Μακεδόνα στρατηλάτη (Pics)

Είναι ο "φακός", πίσω, μπροστά και στο πλάι του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου. Ο βραβευμένος Pete Souza, ήρθε στην Ελλάδα ακολουθώντας τον Μπαράκ Ομπάμα σαν επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου και κατέγραψε, όπως συνηθίζει, κάποιες ιδιαίτερες στιγμές και λίγο πιο "ανεπίσημα" καρέ από το ταξίδι-ορόσημο, το τελευταίο του Ομπάμα ως πλανητάρχης.

Ο Souza έχει τραβήξει πάνω από 2 εκατομμύρια φωτογραφίες του Ομπάμα και πραγμάτων που σχετίζονται με όσα εκείνος κάνει, τα τελευταία 8 χρόνια που τον ακολουθεί παντού. Σαν πιο δύσκολη στιγμή του Ομπάμα περιγράφει τις στιγμές που έπρεπε να έρθει αντιμέτωπος με περιστατικά βίας και μακελειών στις ΗΠΑ, όπως στο Newtown. Περιγράφει τον Ομπάμα σαν έναν ακούραστο και εμβληματικό ηγέτη που θα μείνει στην ιστορία για όσα έπραξε εντός και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Souza κατέγραψε με τη φωτογραφική του μηχανή αλλά και με το iPhone του, πράγματα που του έκαναν εντύπωση από την επίσκεψη στην Αθήνα. Ξεχωρίζει η φωτογραφία με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε την Τετάρτη ο πλανητάρχης.

ADVERTISING

Η... σχέση του Ομπάμα με τον Μεγάλο Αλέξανδρο

Πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2009, όταν ο Ομπάμα ήταν νέος ακόμα πλανητάρχης, είχε δεχθεί επίσκεψη από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο. Εκείνος τον είχε παρομοιάσει με τον Μεγάλο Αλέξανδρο, λέγοντας του, "όπως έκανε ο στρατηλάτης, έτσι και εσύ θα λύσεις τον γόρδιο δεσμό των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσεις".

Ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως έγραφε τότε το Politico, του χαμογέλασε και απάντησε: "Θα το πω στη Μισέλ ότι με συνέκριναν με τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Θα δω αν θα τύχω μεγαλύτερου σεβασμού από εκείνη μετά (γελώντας). Εκείνη είναι ακόμη το αφεντικό στο σπίτι".

I will tell Michelle I have been compared to Alexander the Great. I will see if that gets me a little more respect... She's still the boss

Όλες οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Pete Souza στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, καταγράφοντας το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας:

Το καρέ με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πρόκειται για μια προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τον απεικονίζει σε νεαρή ηλικία. Θεωρείται ως πρωτότυπο έργο του γλύπτη Λεωχάρη ή ως ρωμαϊκό αντίγραφο του έργου του γλύπτη Λυσίππου, προτομή που βρέθηκε κοντά στο Ερέχθειο το 1886. Η μορφή αποδίδεται με εξιδανικευμένα χαρακτηριστικά, όπως συνήθως συμβαίνει με τα πορτρέτα του νεαρού βασιλιά.

Παρακάτω, η παιδική χορωδία που τραγούδησε προς τιμή του Αμερικανού προέδρου κατά το επίσημο δείπνο στο προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας ερμήνευσαν δύο τραγούδια στα ελληνικά ("Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ", και "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά ("Imagine" και "Sound of Silence").

Από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου πριν τις κοινές τους δηλώσεις:

Ο φωτογράφος "παίζει" με τα εφέ που παρέχει το iPhone, συγκρίνοντας το εφέ του βάθους σε σχέση με τη φυσική απεικόνιση.

H στιγμή που προστίθενται λίγα μέτρα κόκκινου χαλιού για να μπορέσει να φτάσει στη σκάλα του Air Force One, λίγο πριν βγει από αυτό ο κ. Ομπάμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη. Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα

O φωτογράφος του Ομπάμα παίζει με τα εφέ του iPhone και βγάζει Ευζώνους

Επίσκεψη Ομπάμα: Η ουρά των σημαινόντων και ο βιαστικός Δένδιας

New York Times: Οι έπαινοι Ομπάμα στον Τσίπρα και η προτροπή για ελάφρυνση του χρέους

SHARE:

24Media Network