Ο Μπάιντεν αποφασίζει για την αντιπρόεδρό του

Ο Μπάιντεν αποφασίζει για την αντιπρόεδρό του
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις Αμερικανικές Εκλογές, Τζο Μπάιντεν AP Photo/Evan Vucci, File

Τουλάχιστον 7 γυναίκες, είτε από τη Γερουσία είτε από άλλους πολιτικούς φορείς, διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προκειμένου ν' αναλάβουν την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, εφόσον εκλεγεί.

Ύστερα από την υποψηφιότητα επτά γερουσιαστών για την ανάληψη του προεδρικού χρίσματος από το Δημοκρατικό Κόμμα, τουλάχιστον έξι είναι είναι οι γυναίκες γερουσιαστές που εξετάζει να επιλέξει ο Τζο Μπάιντεν προκειμένου να τον συντροφεύσει στην κούρσα ανάληψης του Προεδρικού θώκου των ΗΠΑ στη μάχη του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολίασε το Politico.

Ο Μπάιντεν υπηρέτησε στη Γερουσία για 36 χρόνια και επειδή σκέφτεται ως γερουσιαστής παρουσιάζεται ως πολύ πιθανό να επιλέξει ως αντιπρόεδρο έναν από τον ίδιο χώρο. Κάτι που δεν έχει συμβεί στο Δημοκρατικό Κόμμα από το 1983.

Το βέβαιο είναι ο Μπάιντεν θα καταλήξει σε γυναίκα, όπως έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής.

Είμαι μεγάλη υποστηρικτής της γερουσιαστή Κλόμπουτσαρ” δήλωσε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τίνα Σμιθ από τη Μινεσότα. “Θα είναι μία εκπληκτική αντιπρόεδρος, είναι έμπειρη, αλλά είναι πιο σημαντικό ότι έχει την ικανότητα να αναλάβει πρόεδρος” πρόσθεσε η ίδια, προδιαγράφοντας το κλίμα που διαμορφώνεται στην ομάδα των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

“Η γερουσιαστής Κάθριν Κορτέζ Μάστο είναι μια προσωπικότητα που διαθέτει τη νομοθετική και εκτελεστική εμπειρία που απαιτείται για να εξυπηρετήσει τη χώρα σε αυτές τις περιόδους κρίσης”, τόνισε από την πλευρά της η γερουσιαστής Τζάκι Ρόουζεν από τη Νεβάδα. “Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν καλύτερο προκειμένου να γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ”

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν από τη Μασαχουσέτη, η Τάμι Ντάκγουορθ από το Ιλινόι και η Τάμι Μπόλντγουιν από το Γουισκόνσιν είναι τρεις άλλες υποψήφιες. Όπως επίσης η κυβερνήτης του Μίτσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμιρ, η Βαλ Ντέμινγκς, αλλά κα η Στέισι Έιμπραμς ως πρώην επικεφαλής της μειοψηφίας στη βουλή της Τζόρτζια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα