Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι τα επιδόματα κάνουν τους άνεργους τεμπέληδες

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι τα επιδόματα κάνουν τους άνεργους τεμπέληδες
O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν AP

Οι ρεμπουμπλικανοί υποστηρίζουν ότι τα γενναία επιδόματα ανεργίας αποτρέπουν τους πολίτες από το να ψάξουν για δουλειά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαφωνεί και το δείχνει.

Στο πλαίσιο των γενναίων μέτρων Μπάιντεν για την οικονομική στήριξη των Αμερικανών μέσα στην πανδημία πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν το δικαίωμα να πάρουν συμπληρωματικό επίδομα 300 δολαρίων την εβδομάδα.

Η χορήγηση αυτού του ποσού μπορεί να διαρκέσει, κάτω από προϋποθέσεις, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ, από συντηρητικούς-ρεπουμπλικανικούς κύκλους υπάρχουν αντιρρήσεις. Μήπως τα επιδόματα αυτά κρατούν τον πληθυσμό μακριά από τη δουλειά; Μήπως δίνουν το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς για εργασία αφού ζει με το κρατικό επίδομα;

Ο Τζο Μπάιντεν δείνει να διαφωνεί μ’ αυτή τη συλλογιστική: “Ξέρω ότι γίνεται μεγάλη κουβέντα γύρω απ’ αυτό, το ότι οι άνθρωποι πληρώνονται για να μένουν σπίτι. Δεν προκύπτει από κάπου όμως ότι οι γενναιόδωρες παροχές για την ανεργία περιορίζουν την εργασία, δεν υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό” τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατά τον Απρίλιο η ανεργία στις ΗΠΑ σημείωσε ελαφριά άνοδο στο 6,1%. Κατά τον ίδιο μήνα άνοιξαν 266.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα