news 24/7

ΑΝΕΡΓΙΑ

Στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, πληροφορίες για το επίδομα του ΟΑΕΔ και ειδήσεις για την απασχόληση ικαι τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Γυναίκα έξω από κλειστό φαρμακείο

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα στήριξης για ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους

Έμειναν εκτός των μέτρων, 120.000 εργαζόμενοι, αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Ελληνικός Σύνδεσμος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων.

Πολίτης έξω από κλειστό κατάστημα λόγω κορονοϊού

Υπαρκτός ο κίνδυνος για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και έκρηξη της ανεργίας, σε επίπεδα της εποχής των Μνημονίων!

Ερώτημα εάν οι επιχειρήσεις θα έχουν χρήματα να πληρώσουν το καλοκαίρι μαζί και δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, καθώς το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν έσοδα ή εάν είναι πράξη προς την περικοπή του. «Μόνη λύση να το πληρώσει το κράτος» εκτιμούν ειδικοί.

Κλειστά καταστήματα.

"Καμπάνα κινδύνου" η απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας τις τελευταίες 18 ημέρες - Οικονομία και κοινωνία "χτυπούν κόκκινο"

Ανησυχία ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας ενδέχεται - αναλόγως και της διάρκειας της νόσου και των επιπτώσεων στον τουρισμό- να είναι έως και …δεκαπλάσιες! Τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του έτους- προ κορονοϊού- έδειξαν πρωτογενές έλλειμμα 383 εκ. ευρώ

Η Φώφη Γεννηματά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Γεννηματά: "Μετά την ανεργία, το πρόβλημα της εποχής είναι ο φτωχός εργαζόμενος"

"Συνδικάτα ισχυρά με λόγο και ρόλο για να αποτελέσει παρελθόν η κρίση στη Συνομοσπονδία", πρότεινε η Φώφη Γενημματά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι 8 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής

Φώφη Γεννηματά: "Εφιαλτικά τα στοιχεία για την ανεργία"

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για "το νέο μεγάλο πρόβλημα" που είναι οι "εργαζόμενοι φτωχοί", ενώ σημείωσε πως με η κυβέρνηση διευκολύνει τους επιχειρηματίες και επιβαρύνει τους εργαζόμενους.

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: "Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο"

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε σε εκδήλωση στην Πάτρα για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE.

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Από το πρώτο στο τρίτο μνημόνιο. Η πορεία της καταστροφής και η προσπάθεια να πατήσει στα πόδια της η χώρα. Οι σταθμοί της κρίσης, οι φίλοι και οι εχθροί. Μιλάνε στο News 24/7 ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την επιχορήγηση εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Ξεκινά την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020.

ΕΣΗΕΑ

Στοιχεία για την ανεργία των δημοσιογράφων απέστειλε η ΕΣΗΕΑ στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων

Ενήμερους τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων κατέστησε η ΕΣΗΕΑ για το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των δημοσιογράφων.

Μηχανικός Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων. Φωτογραφία αρχείου.

ΣΕΒ: Αυτές είναι οι 11 ειδικότητες που παρουσιάζουν έλλειψη στην αγορά

Όπως είπε ο πρόεδρος των Βιομηχάνων, που επικαλέστηκε στοιχεία έρευνας, "το 35% των επιχειρήσεων αδυνατεί να βρει εργαζόμενους και στελέχη με τις κατάλληλες δεξιότητες, τη στιγμή που η ανεργία στη χώρα μας, παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη».

Στιγμιότυπο από κατάμεστο αμφιθέατρο Πανεπιστημίου, Αρχείο

Νέοι, απόφοιτοι και... άνεργοι στην Ελλάδα

Η ανεργία των νέων 20-35 ετών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι 20%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κοντά στο 5% και στην Ιταλία που έρχεται δεύτερη είναι στο 10%, όπως προκύπτει από έρευνα της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος

Μίχαλος: Κανένας εφησυχασμός από τη σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας είχε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος. Το υπόμνημα που του κατέθεσε. Οι θέσεις και οι προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας.

Άνδρας εισέρχεται σε γραφείο του ΟΑΕΔ

Πρωταθλητές στην ανεργία, αλλά με τη μεγαλύτερη μείωση - Στο 17,2% τον Μάιο

Στην ΕΕ των "28", το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,3%, επίσης στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (6,8%). Μεταξύ των χωρών- μελών, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και τη Γερμανία (3,0%).

O νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

ΟΑΕΔ: Βασικός ρυθμιστής της αγοράς εργασίας, λέει ο νέος διοικητής του

Κατά τον Σπύρο Πρωτοψάλτη η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η εξάλειψη της αναντιστοιχίας μεταξύ των προσόντων που θα διαθέτουν οι αναζητούντες εργασία και αυτών που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας. Έντονη αντίδραση από Αχτσιόγλου.

Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου: Τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας κατέγραψε η Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι"

Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως "το σημαντικό είναι ότι η μείωση αυτή συνοδεύτηκε από σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη βελτίωση της ποιότητας των θέσεων εργασίας

Τεράστια η καταστροφή από την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων

Γαλλία: Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, στο Παρίσι. Κατέρρευσαν μεγάλα τμήματα του ναού. Τραυματίστηκε πυροσβέστης. Τεράστιες προσπάθειες να σωθεί το κεντρικό οικοδόμημα. Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα.

Επαγγελματίας οδηγός μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης με το ταξί του

Επαγγελματίας οδηγός μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης με το ταξί του

Μετά από έρευνα στο ταξί του, καθώς και στην οικία του στη Νίκαια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 51 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 105 κιλών και 710 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων"

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης κατά περίπου 380.000 σταθερές θέσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων, τα προγράμματα που αφορούν περισσότερες από 80.000 ωφελούμενους.

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης ανέργων για 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Αναρτήθηκε o οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο οριστικός πίνακας αποκλειομένων για το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πληροφορίες για την ηλεκτρονική αίτηση και τη μοριοδότηση.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΟΑΕΔ-ΑΝΕΡΓΟΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΟΑΕΔ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών

Επί της ουσίας ανοίγουν δύο δράσεις που απευθύνονται σε ανέργους που διαμένουν και σε επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας. Αναλυτικά τα προγράμματα.