ΑΝΕΡΓΙΑ

Στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, πληροφορίες για το επίδομα του ΟΑΕΔ και ειδήσεις για την απασχόληση ικαι τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Άστεγος στο κέντρο της \Αθήνας

ΕΛΣΤΑΤ: Το 28,3% των Ελλήνων σε κίνδυνο φτώχειας - Στην "κόκκινη" ζώνη ένας στους δυο ανέργους

Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.251 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.028 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας εκτιμήθηκε σε 17.089 ευρώ.

ΔΥΠΑ: Η ακτινογραφία της ανεργίας

ΔΥΠΑ: Η ακτινογραφία της ανεργίας

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα αναζητούσαν εργασία τον Μάιο του 2022, με βάση τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ).

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χρήστος Σταϊκούρας

Στερνή μου γνώση...

Η ελληνική οικονομία -όπως και πολλές άλλες- έχει μπει σε ένα πληθωριστικό σπιράλ, το οποίο ακόμα δεν ξέρουμε ούτε πόσο θα κρατήσει, πόσο θα στοιχίσει και πόσο θα διαβρώσει την πορεία ανάκαμψης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Ποια Ελλάδα θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση; Τα μαντάτα δεν είναι καλά…

Δεδομένων των πανηγυρικών δηλώσεων του πρωθυπουργού και των υπουργών του, τι θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση; Δηλαδή, τι θα παραδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εαυτό του ή στον Αλέξη Τσίπρα;

Ντόρα Γιαννάκη

Ντόρα Γιαννάκη: Το "όραμα" του κ. Μητσοτάκη για τη νεολαία και η προσαρμογή στα λίγα

Η Πολιτικός Επιστήμονας Ντόρα Γιαννάκη, γράφει στο NEWS 24/7 για τα προβλήματα των νέων του σήμερα και το ξαφνικό "ενδιαφέρον" της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν φαίνεται να τους πείθει.

Τρόφιμα

Οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύουν τον "πληθωρισμό" των φτωχών - Καμπανάκι για τις επιπτώσεις

Το συνεχές ράλι των τιμών που δε συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της παραγωγής και των μισθών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που εντείνει τον κίνδυνο της φτώχειας, αλλά και φέρνει σε δυσχερή θέση του ευάλωτους.

Λαϊκή αγορά

ΙΟΒΕ: Μικρότερη ανάπτυξη, εκτόξευση πληθωρισμού - Τα δύο σενάρια

Μια παράταση του πολέμου, ακόμη και χωρίς τα πιο ακραία σενάρια γενίκευσής του, θα αυξήσει το κόστος εκθετικά, δοκιμάζοντας τις αντοχές των οικονομίων προς το τέλος του έτους και μετέπειτα, αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Ν. Βέττας.

Καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας

ΔΝΤ: "Βλέπει" ανάπτυξη 3,5% και πληθωρισμό 4,5% στην Ελλάδα το 2022

Μεγάλες προκλήσεις όπως μείωση της ανάπτυξης, αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση επιτοκίων και μεγάλα εμπόδια σε εμπορικό επίπεδο λόγω των κυρώσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα βλέπει το ΔΝΤ στην νέα έκθεση που δημοσίευσε εν όψει και της εαρινής συνόδου του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρήστος Μεγάλου: Αισιοδοξία για την οικονομία - Διπλασιασμός κερδοφορίας το 2025

Αισιόδοξος ότι τα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν θα φθάσουν έως και 19 δις. Ευρώ και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο 3-4% εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Παράθυρο για μέρισμα από την χρήση του 2023.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Φθηνή στέγη για εργαζόμενους με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία 1,5 δισ. του ΟΑΕΔ για φθηνή στέγη σε εργαζόμενους. Πάνω από ένα δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για “πράσινη” και ψηφιακή κατάρτιση.

Τι προβλέπει νομοσχέδιο για τη στέγαση εργαζομένων και ανέργων

Τι προβλέπει νομοσχέδιο για τη στέγαση εργαζομένων και ανέργων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας "Δουλειές ξανά" στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπονται ρυθμίσεις την απόκτηση ή ανέγερση ακινήτων που θα διατεθούν για εργαζόμενους, ανέργους και τις οικογένειές τους.

Καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας

Ακρίβεια: Από το "χρυσό" σουβλάκι στην ανεργία

Τα "καμπανάκια" έχουν σημάνει, με αναφορές για επιχειρήσεις που λόγω του πληθωρισμού και της πτώσης της ζήτησης, σκέφτονται ή έχουν προχωρήσει σε "προληπτικές" απολύσεις, καθώς μάλιστα οι τζίροι τους έχουν περιοριστεί.

Μισό εκατομμύριο άνεργοι "προτιμούν να εργάζονται μαύρα" και να εκμεταλλεύονται τον ΟΑΕΔ

Μισό εκατομμύριο άνεργοι "προτιμούν να εργάζονται μαύρα" και να εκμεταλλεύονται τον ΟΑΕΔ

Να συκοφαντήσει όσους δεν έχουν δουλειά, αντί να υποστηρίξει ευθέως τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που θέλει να εφαρμόσει στον οργανισμό διάλεξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Παραμένει στα ύψη η ανεργία των νέων - Οι προκλήσεις για το 2022 στην αγορά εργασίας

Διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον μέσο όρο καταγράφει η ανεργία των νέων δείγμα ότι η ένταξη στην αγορά εργασίας συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα για οικονομία και κοινωνία.

Νέοι αναζητούν εργασία

Ανεργία: Παραμένουν τα υψηλά ποσοστά στους νέους παρά την αποκλιμάκωση

Ένας στους τρεις νέους κάτω των 25 ετών στην Ελλάδα είναι άνεργος. Η εικόνα αυτή είναι απτό δείγμα της δυσκολίας εισόδου των νέων στην αγορά εργασίας αλλά και της πρόκλησης που ανοίγεται με την ανάταξη της οικονομίας.

Ανδρέας Σπυρόπουλος: "Από τη κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα, έλειπε η ανεργία των νέων"

Ανδρέας Σπυρόπουλος: "Από τη κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα, έλειπε η ανεργία των νέων"

Ο στενός συνεργατης του Νίκου Ανδρουλακη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κάνει λόγο για μια κακόγουστη "κοκορομαχία" στη Βουλή που δεν περιελάμβανε το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

Ανεργία

Στο "κόκκινο" η ανεργία των νέων - Ασυμμετρίες και νάρκες για το αύριο της χώρας

Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων, διαλύει την προοπτική του brain gain. Παραπάνω από ένας στους τρεις εκτός αγοράς εργασίας. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους πτυχιούχους.