ΑΝΕΡΓΙΑ

Στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, πληροφορίες για το επίδομα του ΟΑΕΔ και ειδήσεις για την απασχόληση ικαι τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Alpha Bank: Από τις ηπιότερες στην ΕΕ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μελέτη της τράπεζας αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ηπιότερων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στιγμιότυπο από την Αθήνα

Κομισιόν: Στο τέλος του 2022 η επαναφορά της οικονομίας στο επίπεδο του 2019 - Ο τουρισμός βαρόμετρο εξελίξεων

Λόγω της εξάρτησης της χώρας μας από τον κλάδο υπηρεσιών και του τουρισμού καταγράφεται η δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Κατεβαίνει ο πήχης το 2021.

Ουρά από κόσμο έξω από τράπεζα στην Αθήνα

Περνούν τα πανευρωπαϊκά stress tests οι ελληνικές τράπεζες

Διαφορά ασφαλείας 5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την ελάχιστη απαίτηση που ορίζει το stress test, έχει ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 των ελληνικών τραπεζών. Δεν ανησυχούν οι Έλληνες τραπεζίτες.

Πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεάι Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για επίδομα ανεργίας σε εποχιακούς εργαζόμενους

Με το lockdown, "θεσμοθετήθηκαν νέα μέτρα ένταξης εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, ανεξάρτητα αν η επιχείρηση που απασχολούνταν χαρακτηρίζεται ως εποχιακή ή όχι" τονίζουν στο αιτιολογικό της τροπολογίας 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο στον ΟΑΕΔ

Επίδομα 400 ευρώ ΟΑΕΔ: Τελευταία παράταση έως 28/12

Παράταση έως 28 Δεκεμβρίου δόθηκε προκειμένου 42.751 δικαιούχοι να καταχωρίσουν IBAN για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους καταβληθεί το ποσό.

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Τι ισχύει για επίδομα ειδικού σκοπού, δώρο Χριστουγέννων και επίδομα ανεργίας

Στην μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για το επίδομα ανεργίας ανεφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός. Τι είπε για επίδομα ειδικού σκοπού και δώρο Χριστουγέννων

ΟΑΕΔ: Αποκλειστικά ηλεκτρονικά η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων

ΟΑΕΔ: Αποκλειστικά ηλεκτρονικά η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων

Όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα υποβάλουν τη δήλωση της παρουσίας τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης του ΟΑΕΔ.

Έφη Αχτσιόγλου στην εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021", την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Έφη Αχτσιόγλου: "Η κυβέρνηση επιβραβεύει την εργοδοτική παραβατικότητα"

"Μέσα σε 16 μήνες, με αμείλικτη προσήλωση, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κυριολεκτικά ξηλώσει σχεδόν όλο το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων" αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκθεση Πισσαρίδη: Τι προτείνει για τα επιδόματα ανεργίας, τον ΟΑΕΔ και την κατάρτιση

Έκθεση Πισσαρίδη: Τι προτείνει για τα επιδόματα ανεργίας, τον ΟΑΕΔ και την κατάρτιση

Επιδόματα ανεργίας με βάση το 6μηνο και στροφή του ΟΑΕΔ σε "ενεργητικές πολιτικές", προβλέπει η έκθεση Πισσαρίδη. Τι αναφέρεται για την επαγγελματική κατάρτιση. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

Πινακίδα με λογότυπο του ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ στους άνεργους δικαιούχους

Από την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, στις 15:00 και μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, οι άνεργοι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

Άνδρας με μάσκα κατεβαίνει στο μετρό της Ομόνοιας

Ποιοι πληρώνονται μέσα στην εβδομάδα

Επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα στους μακροχρόνια ανέργους, αλλά και αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα αρχίσουν να πληρώνονται από αυτή την εβδομάδα στους δικαιούχους.

Προκόπης Παυλόπουλος

Προκόπης Παυλόπουλος: Το επικίνδυνο φαινόμενο της τεχνολογικής ανεργίας

"Η σύγχρονη τεχνολογική πρόοδος ως προς τα τρέχοντα  εργασιακά δεδομένα έχει και την άλλη όψη της, της οποίας τα δυσμενή αποτελέσματα επίσης ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει" τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους εστίασης: Κίνδυνος λουκέτων και ως 120.000 ανέργων

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους εστίασης: Κίνδυνος λουκέτων και ως 120.000 ανέργων

 Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή του με εκπροσώπους εστίασης έκανε λόγο για κίνδυνος χιλιάδων λουκέτων και ανεργίας, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ μίλησε για "μέτρα στήριξης υποδεέστερα και από αυτά του Απριλίου"

Κόσμος στον ΟΑΕΔ

Μέρα25: "Θεσμοθετείται κατώτατος μισθός 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους"

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, θεσμοθετείται "παράθυρο" για μισθούς 200 ευρώ.

Ο κορονοϊός επηρεάζει την νεανική ανεργία

Κορονοϊός και νεανική ανεργία: Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Ελλάδα

 Η Ισπανία κατέχει την πρωτιά στο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ, καθώς η πανδημία έχει πλήξει ισχυρά την χώρα. Η Ελλάδα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση εμφανίζει σχεδόν τα ίδια ποσοστά νεανικής ανεργίας με πέρυσι.

O βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κυρανάκη, να ένας άνεργος

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας ζουν μέσα στην αγωνία και την απογοήτευση, επειδή κάποιοι "επιτυχημένοι πολιτικοί" δεν έχουν να προτείνουν τίποτα για το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας.