news 24/7

ΑΝΕΡΓΙΑ

Στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, πληροφορίες για το επίδομα του ΟΑΕΔ και ειδήσεις για την απασχόληση ικαι τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Κόσμος στον ΟΑΕΔ

Μέρα25: "Θεσμοθετείται κατώτατος μισθός 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους"

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, θεσμοθετείται "παράθυρο" για μισθούς 200 ευρώ.

Ο κορονοϊός επηρεάζει την νεανική ανεργία

Κορονοϊός και νεανική ανεργία: Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Ελλάδα

 Η Ισπανία κατέχει την πρωτιά στο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ, καθώς η πανδημία έχει πλήξει ισχυρά την χώρα. Η Ελλάδα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση εμφανίζει σχεδόν τα ίδια ποσοστά νεανικής ανεργίας με πέρυσι.

O βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Κυρανάκη, να ένας άνεργος

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας ζουν μέσα στην αγωνία και την απογοήτευση, επειδή κάποιοι "επιτυχημένοι πολιτικοί" δεν έχουν να προτείνουν τίποτα για το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας.

Κατάστημα στην Ερμού

Επιχειρήσεις: Κάτω από το 5% έχει ενταχθεί στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών επανέλαβε ότι αν δεν βρεθεί τρόπος άρσης του αποκλεισμού των επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τότε πολύ σύντομα θα έχουμε «βροχή λουκέτων».

Alpha Bank

Alpha Bank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας σε τρία βασικά πεδία. Στη μετακίνηση ενός μέρους των ανέργων στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, στο "πάγωμα" της αγοράς εργασίας, και στην αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: "Η ανεργία χτυπά την πόρτα χιλιάδων οικογενειών και οι υπουργοί αλληλοσυγχαίρονται"

"Τα ξενοδοχεία δεν ανοίγουν, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα και η ανεργία χτυπά απειλητικά την πόρτα χιλιάδων οικογενειών", τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.

Αχτσιόγλου για ανεργία: Ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, δηλώνοντας οτι αν κάποιος διαβάσει τα στοιχεία θα δει οτι ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών. 

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού (φωτό αρχείου)

Ανεργία: Πειστικές απαντήσεις αναζητούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαδικασία κατάρτισης πολιτικών σχεδίων για την αγορά εργασίας βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Στην ανάπτυξη του 2021 βασίζεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Τον κοινωνικό μισθό στα πρότυπα της Ισπανίας σκέπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας σε όφελος των ισχυρών"

Σφοδρή επίθεση του Α. Χαρίτση προς την κυβέρνηση. Έκανε λόγο για "μεθοδική διάλυση της μεσαίας τάξης" και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ως αποτέλεσμα της αύξησης της ανεργίας.

Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ

ΟΚΕ για κορονοϊό: Απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας

Κείμενο Παρέμβασης της Ο.Κ.Ε. για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία. Οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα και το "σπεύδε βραδέως" των Βρυξελλών

Μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση των 20 δισ. των τραπεζικών διαθεσίμων των οργανισμών του δημοσίου το οικονομικό επιτελείο ζει με την αγωνία για τις πρωτοβουλίες που έχουν συμφωνηθεί σε εθνικό επίπεδο.