news 24/7

ΑΝΕΡΓΙΑ

Στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, πληροφορίες για το επίδομα του ΟΑΕΔ και ειδήσεις για την απασχόληση ικαι τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας σε τρία βασικά πεδία. Στη μετακίνηση ενός μέρους των ανέργων στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, στο "πάγωμα" της αγοράς εργασίας, και στην αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: "Η ανεργία χτυπά την πόρτα χιλιάδων οικογενειών και οι υπουργοί αλληλοσυγχαίρονται"

"Τα ξενοδοχεία δεν ανοίγουν, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν χωρίς ρευστότητα και η ανεργία χτυπά απειλητικά την πόρτα χιλιάδων οικογενειών", τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.

Αχτσιόγλου για ανεργία: Ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, δηλώνοντας οτι αν κάποιος διαβάσει τα στοιχεία θα δει οτι ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών. 

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού (φωτό αρχείου)

Ανεργία: Πειστικές απαντήσεις αναζητούν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Σε διαδικασία κατάρτισης πολιτικών σχεδίων για την αγορά εργασίας βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Στην ανάπτυξη του 2021 βασίζεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Τον κοινωνικό μισθό στα πρότυπα της Ισπανίας σκέπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας σε όφελος των ισχυρών"

Σφοδρή επίθεση του Α. Χαρίτση προς την κυβέρνηση. Έκανε λόγο για "μεθοδική διάλυση της μεσαίας τάξης" και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ως αποτέλεσμα της αύξησης της ανεργίας.

Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ

ΟΚΕ για κορονοϊό: Απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας

Κείμενο Παρέμβασης της Ο.Κ.Ε. για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία. Οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα και το "σπεύδε βραδέως" των Βρυξελλών

Μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση των 20 δισ. των τραπεζικών διαθεσίμων των οργανισμών του δημοσίου το οικονομικό επιτελείο ζει με την αγωνία για τις πρωτοβουλίες που έχουν συμφωνηθεί σε εθνικό επίπεδο.

Στη Γαλλία ξεπεράστηκε το όριο των 10 εκατ. μισθωτών που έχουν τεθεί σε καθεστώς μερικής ανεργίας λόγω κορονοϊού.

Γαλλία: Σε καθεστώς μερικής ανεργίας περισσότεροι από 10 εκατ. μισθωτοί

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια μισθωτοί στη Γαλλία, παραπάνω από ένας στους δύο που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκονται πλέον σε καθεστώς μερικής ανεργίας όπως ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικό.

Γυναίκα έξω από κλειστό φαρμακείο

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα στήριξης για ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους

Έμειναν εκτός των μέτρων, 120.000 εργαζόμενοι, αναφέρει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Ελληνικός Σύνδεσμος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων.

Πολίτης έξω από κλειστό κατάστημα λόγω κορονοϊού

Υπαρκτός ο κίνδυνος για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και έκρηξη της ανεργίας, σε επίπεδα της εποχής των Μνημονίων!

Ερώτημα εάν οι επιχειρήσεις θα έχουν χρήματα να πληρώσουν το καλοκαίρι μαζί και δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας, καθώς το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν έσοδα ή εάν είναι πράξη προς την περικοπή του. «Μόνη λύση να το πληρώσει το κράτος» εκτιμούν ειδικοί.

Κλειστά καταστήματα.

"Καμπάνα κινδύνου" η απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας τις τελευταίες 18 ημέρες - Οικονομία και κοινωνία "χτυπούν κόκκινο"

Ανησυχία ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας ενδέχεται - αναλόγως και της διάρκειας της νόσου και των επιπτώσεων στον τουρισμό- να είναι έως και …δεκαπλάσιες! Τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του έτους- προ κορονοϊού- έδειξαν πρωτογενές έλλειμμα 383 εκ. ευρώ