ΑΝΕΡΓΙΑ

Στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, πληροφορίες για το επίδομα του ΟΑΕΔ και ειδήσεις για την απασχόληση ικαι τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Ανεργία στα χρόνια του κορονοϊού

Η πανδημία ανοίγει την "ψαλίδα" των ανισοτήτων - Ποιοι θα πληρώσουν το "μάρμαρο"

Η διεύρυνση των ανισοτήτων είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα που επέφερε η πανδημία. Μάλιστα αναλυτές και διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για την ανάγκη παρεμβάσεων.

Κόσμος στην Πλατεία Συντάγματος

Έλληνας εργαζόμενος των 650€: Ζωή χωρίς αξιοπρέπεια

Οκτώ στους 10 Έλληνες θεωρούν αναξιοπρεπή τον κατώτατο μισθό, ενώ ίδιο ποσοστό διαφωνεί με την πρόταση αυτός να παραμείνει στάσιμος για άλλο έναν χρόνο. Η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας της ΓΣΣΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας.

Στιγμιότυπο ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Παράταση 24 ωρών για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 θέσεων εργασίας

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (+12 μήνες για τους ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση) και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ.

Κατάστημα του ΟΑΕΔ στην οδό Σταδίου

ΟΑΕΔ: Χίλιες θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 7 μηνών για ανέργους 18-30 ετών

600 νέοι άνεργοι στη Δυτική Ελλάδα και 400 στην Ήπειρο θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ.

Το κτίριο της Βουλής

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Στο 4,8% η ανάπτυξη το 2021 – "Καμπανάκι" για ανισότητες

Η επαναφορά στην ανάκαμψη, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού για το α' τρίμηνο του 2021, δεν αρκεί να ιδωθεί μόνο μέσα από τα συνολικά μεγέθη και τους μέσους όρους, αλλά πρέπει να λάβει υπόψη και τις έντονες ασυμμετρίες μεταξύ κλάδων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στιγμιότυπο στον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις ανέργων 18-29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Σερβιτόρος φορώντας μάσκα προσώπου στην Ισπανία

Ισπανία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση όλων των εποχών στην ανεργία

Τα μέτρα της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ για την ανεργία φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς αφού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η επίδοση του Μαϊου ήταν η καλύτερη όλων των εποχών.

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ν. Μαυροκέφαλος: Η κυβέρνηση πρώτα επέτρεψε την εργοδοτική αυθαιρεσία και τώρα τη νομιμοποιεί

Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Μαυροκέφαλος, μιλάει στο News 24/7 για το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, εστιάζοντας στις πλευρές του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω υπουργικών προαναγγελιών.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι τα επιδόματα κάνουν τους άνεργους τεμπέληδες

Οι ρεμπουμπλικανοί υποστηρίζουν ότι τα γενναία επιδόματα ανεργίας αποτρέπουν τους πολίτες από το να ψάξουν για δουλειά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαφωνεί και το δείχνει.

Στιγμιότυπο ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Έναρξη της καταβολήε της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο. Θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

"Καμπανάκι" ΟΟΣΑ για τη φτώχεια, την κατάρτιση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η πανδημία προσθέτει το στοιχείο του επείγοντος ως προς την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προκλήσεων σε σχέση με την ενίσχυση των επενδύσεων και της παραγωγικότητας

Εργαζόμενη μητέρα

Μονογονεϊκές οικογένειες: Αδυναμία να καλύψουν βασικές ανάγκες και δυσκολία να εργαστούν

Οι οικονομικές δυσκολίες και ο περιορισμός της προσωπικής και κοινωνικής ζωής αναδεικνύονται σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ως τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονείς.

Κατάστημα ΟΑΕΔ (φωτογραφία αρχείου)

ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 19 Απριλίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προθεσμά για την υποβολή νέων αιτήσεων στο πρόγραμμα, αναστέλεται.

Ένας χρόνος χωρίς δουλειά. Ένας χρόνος χωρίς ζωή.

Ένας χρόνος χωρίς δουλειά. Ένας χρόνος χωρίς ζωή.

Οι 378 ημέρες που έχουν περάσει από τις 23 Μαρτίου του 2020, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωνε το πρώτο lockdown στη χώρα, άλλαξαν ολοκληρωτικά τη ζωή τους. Τέσσερις άνθρωποι που από τότε ζουν με 534 ευρώ ή και χωρίς αυτά, περιγράφουν στο Sunday Edition τη νέα τους καθημερινότητα.

Μητσοτάκης: Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης για 200.000 θέσεις εργασίας

Μητσοτάκης: Εθνικό σχέδιο Ανάκαμψης για 200.000 θέσεις εργασίας

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης φιλοδοξεί να δημιουργήσει επιπλέον 200.000 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας κατά 7 μονάδες το εθνικό μας προϊόν εντός της επόμενης εξαετίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Εικόνα παραίτησης έξω από μαγαζί στην Πλάκα

Η εξέλιξη της πανδημίας φέρνει νέα πακέτα για την οικονομία

Με δεδομένη την κατάσταση ασφυξίας που βιώνουν οι επιχειρήσεις ο προβληματισμός για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αλλά και το νέο μίγμα μέτρων, είναι έντονος. Η ανάγκη για νέα πακέτο στήριξης είναι δεδομένη.

Στιμγιότυπο από λοκντάουν στην Αθήνα

Υπουργείο Εργασίας: Μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων κατά την περίοδο της πανδημίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για το μεγαλύτερο και μαζικότερο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων και ανέργων των τελευταίων ετών, το οποίο θα διαρκέσει, όσο συνεχίζεται η πανδημία.