Ο Μπάιντεν είπε στον Ομπάμα ότι θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024

Ο Μπάιντεν είπε στον Ομπάμα ότι θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024
Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα AP

Ο πρόεδρος Μπάιντεν νομίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ, αναφέρει πηγή στην Hill, την ίδια ώρα που ο Τραμπ ετοιμάζεται για τη δική του τρίτη θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρεία των ΗΠΑ το 2024, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hill.

Το δημοσίευμα επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η παραδοχή στον Ομπάμα είναι η τελευταία ένδειξη ότι ο Μπάιντεν είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, κάτι για το οποίο ο πρόεδρος έχει φανά τοποθετηθεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα ήταν «πολύ τυχερός» να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του αντιπάλου του στις εκλογές του 2020, του πρώην προέδρου Τραμπ.

«Ο Μπάιντεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα και ξεκάθαρα τους ενημερώνει όλους», είπε μια από τις δύο πηγές που φέρεται να γνωρίζουν τις συνομιλίες μεταξύ Ομπάμα και Μπάιντεν.

Η πηγή αυτή είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν, παρά την παραπαίουσα δημοφιλία του, παραμένει ο πιο πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών για να νικήσει τον Τραμπ. Αυτό ήταν ένα βασικό μέρος του τρόπου με τον οποίο ο Μπάιντεν “πουλάει” στους ψηφοφόρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς αναζητούσε υποστήριξη για την υποψηφιότητά του για το 2020.

«Θεωρώ ότι πιστεύει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ. Δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι υπάρχει κανένας στο Δημοκρατικό κόμμα που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ και αυτός είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας», ανέφερε πηγή που γνωρίζει τι συζήτησαν Ομπάμα και Μπάιντεν σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hill.

Ο Μπάιντεν και ο Ομπάμα γευμάτισαν μαζί νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς συζήτησαν οι δυο τους για το 2024.

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις συνομιλίες μεταξύ Μπάιντεν και Ομπάμα. Σύμβουλος Μπάιντεν επανέλαβε τα δημόσια σχόλια του προέδρου ότι σκοπεύει να είναι ξανά υποψήφιος.

Οι προβληματισμοί γύρω από το πρόσωπο του Μπάιντεν

Πέρα από το πολιτικό σκηνικό και τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του, η ηλικία του Μπάιντεν είναι αυτή που τροφοδοτεί πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του.

Ο 79χρονος Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος που ανέλαβε τα καθήκοντά του στα 78 του και θα είναι 82 ετών στην αρχή της δεύτερης θητείας του, εάν το επιδιώξει με επιτυχία.

Μια έρευνα του CNBC που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι μόνο το 38 τοις εκατό των Αμερικανών εγκρίνει τη δουλειά που κάνει ο Μπάιντεν ως πρόεδρος, ενώ το 53 τοις εκατό τον αποδοκιμάζει. Ειδικά για την οικονομία, ο Μπάιντεν λαμβάνει χαμηλότερα ποσοστά, με το 35% να εγκρίνει τους χειρισμούς του στην οικονομία και το 60% να αποδοκιμάζει.

Ωστόσο, το περιβάλλον θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από την αρχή του επόμενου έτους. Ο Λευκός Οίκος και εξωτερικοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να μειώνεται.

Περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό θα μπορούσε να βάλει τον Μπάιντεν σε καλύτερες βάσεις για την προεκλογική περίοδο του 2024.

Μένει να φανεί εκ του αποτελέσματος αν τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακτήσει τη δημοφιλία γύρω από την εφαρμοζόμενη πολιτική του, για να είναι σε θέση να κατοχυρώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα