Ο Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού των Αφγανών Ταλιμπάν

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού των Αφγανών Ταλιμπάν

"Σημείο καμπής στην εκστρατεία αποκατάστασης της ειρήνης στο Αφγανιστάν" χαρακτήρισε τον θάνατο του μουλά Μανσούρ ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε τον θάνατο το μουλά Μανσούρ, του ηγέτη των Αφγανών Ταλιμπάν, κατά την διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.

Ο θάνατος αυτός αποτελεί «σημείο καμπής στην μακρόχρονη εκστρατεία μας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ευημερίας στο Αφγανιστάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Βιετνάμ.

«Οι Ταλιμπάνπρέπει να εκμεταλλευθούν αυτήν την ευκαιρία για να ακολουθήσουν τον μοναδικό πραγματικό δρόμο για τον τερματισμό της σύρραξης: ακολουθώντας μία διαδικασία συμφιλίωσης με την αφγανική κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο μουλάς Μανσούρ ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος των Ταλιμπάντον Ιούλιο 2015 μετά την ανακοίνωση του θανάτου του προκατόχου του μουλά Ομαρ.

Πλήθος πηγών των Ταλιμπάν, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι χθες, επιβεβαίωσαν τον θάνατο του μουλά Μανσούρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
SHARE:

24Media Network