Ο Μπόρις χαρακτήρισε "κορίτσι σπασικλάκι" τον Ντέιβιντ Κάμερον

Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP

Σε μία ακόμη αποκάλυψη για τον Αγγλο Πρωθυπουργό προχώρησαν τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή τη φορά αφορά χαρακτηρισμό για τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε έναν από τους προκατόχους του στο αξίωμα, τον Ντέβιντ Κάμερον, "κορίτσι σπασικλάκι" σε ένα υπόμνημά του που κατατέθηκε σε δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα, υποστηρίζει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Μια επεξεργασμένη εκδοχή αυτού του σημειώματος που έγραψε ο Τζόνσον παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στο πλαίσιο της προσφυγής (που τελικά απορρίφθηκε) κατά του πρωθυπουργού με το αιτιολογικό ότι παραβίασε τον νόμο όταν αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

ADVERTISING

"Ολόκληρη η σύνοδος του Σεπτεμβρίου είναι μια ασυναρτησία που εισήγαγε ο... (διαγραμμένο κείμενο) για να δείξει στο κοινό ότι οι βουλευτές βγάζουν το ψωμί τους", έγραφε ο Τζόνσον στο κείμενο αυτό της 16ης Αυγούστου. Ένα αντίγραφο του σημειώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι οι σβησμένες λέξεις ήταν "a girly swot Cameron" ("αυτό το κορίτσι σπασικλάκι ο Κάμερον"), σύμφωνα με το Sky News.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν πρωθυπουργός από το 2010 μέχρι το 2016, όταν παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός έχουν πολλά κοινά: και οι δύο φοίτησαν στο ιδιωτικό Κολέγιο Ήτον, προτού να γίνουν δεκτοί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Όμως η "φιλία" τους δοκιμάστηκε όταν ο Τζόνσον αποφάσισε να στηρίξει το Brexit και πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπόρις Τζόνσον, Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα "σφαλιάρα" για Τζόνσον: Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποτροπή Brexit χωρίς συμφωνία

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των φοιτητών που σπουδάζουν στη Βρετανία

SHARE:

24Media Network