Ο Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε την επίσκεψη στη Μόσχα

Ο Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε την επίσκεψη στη Μόσχα
British Foreign Secretary Boris Johnson speaks during a media conference at an EU Syria conference at the Europa building in Brussels on Wednesday, April 5, 2017. The EU and other nations met Wednesday to discuss what will be needed to rebuild war-ravaged Syria. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Οι εξελίξεις στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά που αποδίδεται στις δυνάμεις του Άσαντ και τον Αμερικανικό βομβαρδισμό που ακολούθησε αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Τι λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε την επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε τη Δευτέρα (10 Απριλίου) στη Μόσχα, μετά τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ αιτιολογεί την απόφασή του, μετά την επίθεση με χημικά της προηγούμενης Τρίτης, σε περιοχή η οποία βρίσκεται υπό την έλεγχο των ανταρτών, αλλά και την πολλαπλή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, που την ακολούθησε.

Προτεραιότητά μου η επικοινωνία με τις ΗΠΑ

“Οι εξελίξεις στη Συρία έχουν αλλάξει την κατάσταση δραματικά. Η προτεραιότητά μου, είναι τώρα να συνεχίσω την επικοινωνία μου με τις ΗΠΑ, αλλά κι άλλες χώρες για την προετοιμασία της διάσκεψης της ομάδας G7 (10-11 Απριλίου) προκειμένου να συντονιστεί μία διεθνής προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός, μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας ειρήνευσης,” τόνισε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP Photo//Virginia Mayo)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα