Ο Νετανιάχου επιμένει στη διαμεσόλαβηση των ΗΠΑ στις συνομιλίες Ισραήλ – Παλαιστίνης

Ο Νετανιάχου επιμένει στη διαμεσόλαβηση των ΗΠΑ στις συνομιλίες Ισραήλ – Παλαιστίνης
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu opens the weekly cabinet meeting at his Jerusalem office Sunday Jan. 21, 2018. (Gali Tibbon/Pool via AP) Gali Tibbon/Pool via AP

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η Παλαιστίνη δεν αναγνωρίζει πλέον τον ρόλο των ΗΠΑ στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε απόπειρα να στερηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον ρόλο του βασικού διαμεσολαβητή στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η Παλαιστίνη δεν αναγνωρίζει πλέον τις ΗΠΑ ως μεσολαβητή στις συνομιλίες. Η δήλωσή του ακολούθησε την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και να δώσει εντολή να μεταφερθεί εκεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ.

«Έχω ένα μήνυμα για τον Αμπού Μάζεν» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με πρεσβευτές της χώρας του, χρησιμοποιώντας το nom de guerre του Αμπάς. «Δεν μπορούν να αντικατασταθούν οι ΗΠΑ και ο ηγετικός τους ρόλος στην πολιτική διαδικασία. Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για την ειρήνη με τις ΗΠΑ δεν θέλει ειρήνη.»

(Φωτογραφία: Gali Tibbon/Pool via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα