Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στα Social Media: Δημιούργησε το “Truth Social”

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στα Social Media: Δημιούργησε το “Truth Social”
Ο Ντόναλντ Τραμπ Jacquelyn Martin, File/AP Photo

Μετά τον αποκλεισμό του από Facebook, Twitter και YouTube, ο Ντόναλντ Τραμπ λάνσαρε τα δικά του social media με τίτλο "Truth Social". Με προβλήματα η σύνδεση για πολλούς χρήστες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και πάλι online. Όχι, δεν έγινε ξανά δεκτός σε κάποια από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Twitter, Facebook και YouTube, που τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, αλλά όπως είχε αναγγείλει πριν μερικούς μήνες, δημιούργησε τα δικά του social media.

Η εφαρμογή με τίτλο “Truth Social” κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Κυριακής και είναι διαθέσιμη προς download στο App Store, ενώ όπως αναφέρει το Insider, δείχνει να έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με το Twitter, ένα από τα αγαπημένα social media που χρησιμοποιούσε πριν την εκδίωξή του από αυτό, ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής.

Ωστόσο, πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή, καθώς δεν μπόρεσαν να συνδεθούν αμέσως, ενώ ορισμένους τους υποδεχόταν το μήνυμα “Λόγω της τεράστιας ζήτησης, σας έχουμε τοποθετήσει στη λίστα αναμονής μας”.

Ο πρώην βουλευτής Devin Nunes, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της “Trump Media and Technology Group” (TMTG), της νεοιδρυθείσας εταιρείας πίσω από το “Truth Social”, δήλωσε στο Fox News την Κυριακή ότι η κυκλοφορία της εφαρμογής δεν έχει ολοκληρωθεί και πως αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει να λειτουργεί για τους χρήστες του Apple Store. “Ο στόχος μας, και νομίζω ότι θα το πετύχουμε, είναι να γίνει η πλήρης λειτουργία μέχρι το τέλος Μαρτίου, τουλάχιστο στις Ηνωμένες Πολιτείες“, σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει τη δημιουργία του δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ονόμασε “Truth Social”, “για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας”, ενώ είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο ότι ο ίδιος φιμώνεται την ώρα που “οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter”.

Το Twitter ανέστειλε οριστικά τον λογαριασμό του Τραμπ, κάνοντας λόγο για “κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης σε βία”, μετά τη δημοσίευση βίντεο στο οποίο είπε στους ταραχοποιούς: “Πηγαίνετε σπίτι σας. Σας αγαπάμε, είστε πολύ ξεχωριστοί”, ενώ μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο και το Facebook ανέστειλε οριστικά τον λογαριασμό του και τον Ιούνιο του 2021 επιβεβαίωσε πως η απαγόρευση θα ισχύει για τουλάχιστον δυο χρόνια ακόμα.

Τέλος, η διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube, Susan Wojcicki, δήλωσε τον Μάρτιο του 2021 ότι ο Τραμπ θα μπορεί να “επιστρέψει” στην πλατφόρμα, “όταν διαπιστώσουμε ότι ο κίνδυνος βίας έχει μειωθεί”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα