Ο Πάπας ξαναχτυπά: “Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Πάπας ξαναχτυπά: “Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση”
Πάπας Φραγκίσκος. AP

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι νέες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος φέρεται να είπε σε νέους ιερείς ότι “το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση”.

Δύο ημέρες μετά το ομοφοβικό σχόλιό του, για το οποίο και απολογήθηκε αμέσως μετά την κατακραυγή, ο Πάπας Φραγκίσκος “ξαναχτύπησε”, δηλώνοντας ότι “το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση”.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα TheGuardian, επικαλούμενη ιταλικά μέσα, ο Πάπας φέρεται να προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια μίας κλειστής συνάντησης με νεοχειροτονηθέντες ιερείς στη Ρώμη, την Πέμπτη (30/5),

Ο 87χρονος Ποντίφικας φέρεται να συμβούλεψε τους ιερείς να μην “κακολογούν” στις ενορίες και στις κοινότητες, καθώς “το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση”. “Εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά”, πρόσθεσε.

Ο Marco Perfetti, διευθυντής του “Silere Non Possum”, ιστότοπου που ασχολείται με ειδήσεις από το Βατικανό, δήλωσε ότι έχει στη διάθεσή του ηχητικό υλικό της συζήτησης, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, καταγράφηκε από περισσότερους από έναν συμμετέχοντες στην εκδήλωση και επιβεβαιώθηκε από πηγές.

Το Βατικανό δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα ο Πάπας είχε απευθυνθεί με προσβλητικό τρόπο σε γυναίκες, και συγκεκριμένα σε καλόγριες, όπου είχε πει, μεταξύ άλλων, “Γίνε μητέρα και όχι γεροντοκόρη”, ενώ είχε χαρακτηρίσει τον διορισμό γυναικών στη διεθνή θεολογική επιτροπή του Βατικανού ως τις “φράουλες στην τούρτα”.

Πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ποντίφικας είχε καταδικάσει τις διακρίσεις κατά των γυναικών αναφέροντας, “Ας προσευχηθούμε να αναγνωριστεί η αξιοπρέπεια και η αξία των γυναικών σε κάθε πολιτισμό και να τερματιστούν οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα