Ο πρίγκιπας Χάρι “σπάει” τη σιωπή του για τον καρκίνο του Καρόλου

Διαβάζεται σε 2'
Πρίγκιπας Χάρι
Πρίγκιπας Χάρι AP

Για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC. Δείτε το βίντεο

“Eυγνώμων” για τον χρόνο με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της σύντομης συνάντησής τους στο Λονδίνο δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του στο ABC News, την πρώτη του συνέντευξη μετά τη γνωστοποίηση της διάγνωσης του πατέρα του με καρκίνο.

Ωστόσο στη συνέχεια δεν θέλησε να τοποθετηθεί για τις προοπτικές της κατάστασης της υγείας του βασιλιά Καρόλου, λέγοντας ότι αυτό “μένει μεταξύ εμού και εκείνου”.

Ο πρίγκιπας, ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά για να προωθήσει τους Αγώνες Invictus, δήλωσε στην εκπομπή Good Morning America του ABC ότι αγαπά την οικογένειά του και συμφώνησε ότι οι οικογένειες μπορούν να έρθουν πιο κοντά με τέτοιου είδους προβλήματα υγείας.

“Μέσα από όλες αυτές τις οικογένειες το βλέπω σε καθημερινή βάση – τη δύναμη της οικογένειας που ενώνεται”, είπε. “Οποιαδήποτε ασθένεια, οποιαδήποτε αρρώστια, φέρνει τις οικογένειες κοντά”, είπε σύμφωνα με το BBC.

“Θα βλέπω την οικογένειά μου όσο πιο συχνά μπορώ” είπε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Χάρι, προαναγγέλλοντας κι άλλες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2020, ο πρίγκιπας μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, αφού έπαψαν να είναι “εργαζόμενοι βασιλείς”.

Μίλησε με θερμά λόγια για τη ζωή του στην Καλιφόρνια, όπου ζει με τη σύζυγό του Μέγκαν, και είπε ότι η αίσθηση του χιούμορ των παιδιών τους τους κρατά “προσγειωμένους”.

Αυτή ήταν η πρώτη του συνέντευξη από τότε που ο βασιλιάς ανέβαλε τις δημόσιες υποχρεώσεις του λόγω της διάγνωσης του καρκίνου του.

Ο Χάρι επισκέφθηκε τον πατέρα του στο Λονδίνο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της διάγνωσης, σε μια αεροπορική επίσκεψη που διήρκεσε μόνο μία νύχτα. Η Μέγκαν και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δεν τον συνόδευσαν στο ταξίδι.

Ο Χάρι πέρασε περίπου 45 λεπτά στο Clarence House με τον βασιλιά Κάρολο, αλλά δεν είδε τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διακόψει όλα τα δημόσια καθήκοντα όσο λαμβάνει θεραπεία, με ανώτερους βασιλείς -συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Καμίλα και του πρίγκιπα της Ουαλίας- να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά του για ορισμένες εκδηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα