Πρίγκιπας Χάρι: Επιστρέφει στις ΗΠΑ 26 ώρες μετά την άφιξή του στο Λονδίνο

Διαβάζεται σε 2'
Πρίγκιπας Χάρι
Πρίγκιπας Χάρι Nick Didlick, File/AP Photo

Επίσκεψη – αστραπή πραγματοποίησε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας Χάρι, αφού ένα 24ωρο σχεδόν μετά την άφιξή του στο Λονδίνο, έφυγε ξανά για τις ΗΠΑ.

Πάνω από 5.000 μίλια ταξίδεψε ο Δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Χάρι, για να δει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του παλατιού ότι ο τελευταίος διαγνώστηκε με καρκίνο, σε μία συνάντηση που σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά.

Το απόγευμα της Τετάρτης (07/02) ο πρίγκιπας Χάρι εθεάθη στο αεροδρόμιο του Χίθροου, όπου επιβιβάστηκε στην πτήση της επιστροφής για τις ΗΠΑ, μόλις 26 ώρες αφότου έφτασε για να συναντηθεί με τον πατέρα του, έχοντας περάσει τη νύχτα σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο το μεσημέρι της Τρίτης (06/02) και αμέσως μεταφέρθηκε στην κατοικία του βασιλιά, το Clarence House, για μία σύντομη συνάντηση που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Λίγο αργότερα, ο Κάρολος ταξίδεψε με ελικόπτερο μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα στο Sandringham του Νόρφολκ, όπου θα έχει τη βάση του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του για τον καρκίνο.

Κατά τη διάρκεια της πολύ σύντομης παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρίγκιπας Χάρι δεν συναντήθηκε με τον αδερφό του, Ουίλιαμ, ο οποίος μαζί με την πριγκίπισσα Άννα έχει αναλάβει κάποιες από τις επίσημες υποχρεώσεις της βασιλικής οικογένειας, ενώ για εκείνον είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στα βασιλικά του καθήκοντα από τότε που η σύζυγός του υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Αναμφίβολα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα επάνω του, καθώς είναι ο επόμενος στη σειρά διαδοχής και καλείται να παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο δίπλα στον πατέρα του.

Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης, η τακτική συνάντηση μεταξύ του βασιλιά και του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα, αντί της συνηθισμένης εβδομαδιαίας προσωπικής ακρόασης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πάντως η απόφαση του Παλατιού και του βασιλιά να είναι ανοιχτός και να μοιραστεί την κατάσταση της υγείας του με το κοινό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί σημαντική ώθηση στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως όταν ο Κάρολος αποκάλυψε τη διάγνωση για διευρυμένο προστάτη, οι αναζητήσεις για τη συγκεκριμένη πάθηση αυξήθηκαν σημαντικά στον ιστότοπο του NHS. Την επομένη της ανακοίνωσης υπήρξαν 16.410 επισκέψεις στη σελίδα του δικτυακού τόπου του NHS, σε σύγκριση με 1.414 επισκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα