Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αρνήθηκε να δώσει διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ αρνήθηκε να δώσει διερευνητική εντολή στο δεύτερο κόμμα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίστηκε πως η συμφωνία που έχει συνάψει το δεύτερο στις εκλογές κόμμα SDSM με τα αλβανικα κόμματα, γνωστή ως "πλατφόρμα των Τιράνων″ απειλεί το σύνταγμα της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανώφ, αρνήθηκε σήμερα να δώσει την διερευνητική εντολή στον ηγέτη του δεύτερου σε εκλογικό ποσοστό κόμματος SDSM, του Ζόραν Ζάεφ. Ως αποτέλεσμα η πολιτική κρίση στα Σκόπια εισέρχεται σε νέα φάση.

Αν και ο Ζόραν Ζάεφ του παρουσίασε τις υπογραφές εξήντα εφτά βουλευτών, από τις εξήντα ένα που του είχε ζητήσει, οι οποίες έφταναν και περίσσευαν για να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Γκιόργκι Ιβανώφ επικαλέσθηκε απειλή εναντίον της χώρας, λόγω της συνεργασίας του SDSN με τα αλβανικά κόμματα και του αρνήθηκε την εντολή.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ισχυρίσθηκε πως δεν δίνει την διερευνητική στον σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ διότι, όπως είπε, η συμφωνία μεταξύ SDSM και των αλβανικών κομμάτων εμπεριέχει στοιχεία της ατζέντας τους η οποία έχει γίνει γνωστή ως ″πλατφόρμα των Τιράνων″ και αν αυτή υλοποιηθεί απειλείται το σύνταγμα της χώρας.

Όπως ανέφερε, δεν επιθυμεί να παραδώσει τη χώρα σε ″ξένα κέντρα″, υπογραμμίζοντας ότι η πλατφόρμα των αλβανικών κομμάτων αποφασίστηκε εκτός πΓΔΜ.

Κατόπιν αυτού, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, με το ενδεχόμενο των νέων εκλογών, να προβάλλει ως η πιθανότερη εκδοχή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΓΔΜ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών

Σκόπια: Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τη νίκη Γκρούεφσκι

SHARE:

24Media Network