Ο σκηνοθέτης των X-men τρέχει να “προλάβει” καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο σκηνοθέτης των X-men τρέχει να “προλάβει” καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις
Ο σκηνοθέτης Bryan Singer Vianney Le Caer/Invision/AP

Σε μια κίνηση αλά Κέβιν Σπέισι, ο Bryan Singer έσπευσε να ανακοινώσει ότι γνωστό αμερικανικό περιοδικό θα δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο θα τον κατηγορεί "αβάσιμα" για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο σκηνοθέτης Bryan Singer, γνωστός για τις δύο πρώτες ταινίες X-men και το Superman Returns, θα βρεθεί για ακόμη μία φορά αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, όπως πρόλαβε να γνωστοποιήσει ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Σε μια κίνηση αλά Kevin Spacey (σ.σ.: ο πρωταγωνιστής του House of Cards είχε δηλώσει μέσω instagram ότι είναι ομοφυλόφιλος σε μια κίνηση να αποπροσανατολίσει και να “προλάβει” τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση που έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας) ο Singer έσπευσε να ανακοινώσει ότι το περιοδικό Esquire θα δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο θα κατηγορείται “αβάσιμα” για σεξουαλικές επιθέσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Singer:

«Γνωρίζω εδώ και κάποιο καιρό ότι το περιοδικό Esquire ίσως δημοσιεύσει ένα αρνητικό άρθρο για εμένα. Έχουν επικοινωνήσει με φίλους μου, συναδέλφους και άτομα, τα οποία δεν γνωρίζω καν. Στο κλίμα των ημερών όπου οι καριέρες ανθρώπων πλήττονται από -μη επιβεβαιωμένες- κατηγορίες, αυτό που επιχειρεί το Esquire -με απερίσκεπτη αδιαφορία για την αλήθεια- είναι να προβάλλει υποθέσεις που είναι προϊόντα φαντασίας και ανεύθυνες

Το άρθρο θα προσπαθήσει να αναμασήσει ψευδείς κατηγορίες και ψεύτικες μηνύσεις. Θα καταχραστεί δηλώσεις από “πηγές” , οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχουν πολύ καλή γνώση της προσωπικής μου ζωής. Θα επιχειρήσει επίσης να καθιερώσει την ενοχή μου βάσει της σύνδεσής μου με πρόσωπα που είτε γνωρίζω είτε συνάντησα στο παρελθόν. Θα προσπαθήσει να αμαυρώσει μια καριέρα που χρειάστηκα 25 χρόνια για να χτίσω.

Συμπτωματικά το άρθρο έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί παράλληλα με την κυκλοφορία της ταινίας “Bohemian Rhapsody. Είμαι απίστευτα περήφανος για αυτή την ταινία και για όσους εργάστηκαν σε αυτή.

Θα σχολιάσω περαιτέρω επί του θέματος αυτού εάν είναι αναγκαίο.»

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Cesar Sanchez-Guzman κατέθεσε αγωγή εναντίον του Singer, κατηγορώντας τον σκηνοθέτη για βιασμό το 2003. Σύμφωνα με τον Sanchez, ο οποίος ήταν τότε 17 ετών, ο Singer του επιτέθηκε εξαναγκάζοντάς τον σε σεξουαλικές πράξεις. Η επίθεση συνέβη στο γιοτ του Lester Waters, ενός επενδυτή ο οποίος διοργάνωνε συχνά πάρτι για νεαρούς στην περιοχή του Σιατλ.

Λίγο πριν καταθέσει την αγωγή του ο Sanchez,  η 20th Century Fox απέλυσε τον σκηνοθέτη στη διάρκεια των γυρισμάτων του “Bohemian Rhapsody” και τον αντικατέστησε με τον Dexter Fletcher. Βάσει ωστόσο του κανονισμού της Αμερικανικής Ένωσης Σκηνοθετών, μια ταινία μπορεί να έχει μόνον έναν σκηνοθέτη, οπότε ο Singer έλαβε το credit σκηνοθεσίας.  

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν το άρθρο του Esquire θα εστιάζει στην υπόθεση του Sanchez ή σε κάποια άλλη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα