Ο Σον Πεν οδήγησε την αστυνομία του Μεξικό στο κρησφύγετο του Ελ Τσάπο

default image

Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν πως παρακολουθούσαν τον Αμερικανό ηθοποιό μέχρι τη συνάντησή του με τον βαρόνο των ναρκωτικών. Φωτογραφίες από την υπόθεση διαρρέουν σε μεξικανικό ιστότοπο (pics)

O Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν και η Μεξικανή συνάδελφός του Κέιτ ντελ Καστίγιο βρίσκονταν στο στόχαστρο των μεξικανικών αρχών που τους παρακολουθούσαν πριν από τη συνάντησή τους με τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, σύμφωνα με την μεξικανική εφημερίδα El Universal.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονταν σε μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών του Μεξικού, η οποία περιήλθε στην κατοχή της.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ένας άνδρας που φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ο οποίος μοιάζει να είναι ο Σον Πεν, αλλά και μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίζεται ως η Κέιτ ντελ Καστίγιο, ενώ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα (κεντροανατολικά), την 2α Οκτωβρίου.

 

Σε ένα άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο, που μπορεί κανείς να δει στον ιστότοπο της εφημερίδας www.eluniversal.com.mx, διακρίνονται οι δύο ηθοποιοί να χαιρετούν έναν άνδρα προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να τους μεταφέρει σε ένα διάδρομο προσγείωσης στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, με τα οποία κατόπιν μετέβησαν στο κρησφύγετο του Ελ Τσάπο, επίσης έχουν απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό.

 

Προς το παρόν το γραφείο του εισαγγελέα δεν έχει σχολιάσει αυτές τις φωτογραφίες.

Οι μεξικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον Σον Πεν και την Κέιτ ντελ Καστίγιο να καταθέσουν σχετικά με τη μυστική τους συνάντηση τον Οκτώβριο με τον φυγόδικο και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο περιοδικό Rolling Stone.

Συγχαρητήρια στις μεξικανικές αρχές από το Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος επιδοκίμασε σήμερα τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν από τις αρχές του Μεξικού.

«Η σύλληψη του κ. Γκουσμάν ήταν θέμα υψηλής προτεραιότητας τόσο για το Μεξικό όσο και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Γκουσμάν έχει αποδράσει δύο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό, πιο πρόσφατα τον Ιούλιο, και η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την έκδοσή του. Ωστόσο οι διαδικασίες έκδοσης, που κίνησε το Σαββατοκύριακο η μεξικανική κυβέρνηση, δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν περάσει «τουλάχιστον ένας χρόνος», δήλωσε στέλεχος του μεξικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό σήμερα.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα έχουν καταστήσει σαφές ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά μέσα που διαθέτουν για να αποτρέψουν την έκδοση του «Ελ Τσάπο», ενώ η πιθανολογούμενη διάρκεια της διαδικασίας εγείρει φόβους για μια νέα απόπειρα απόδρασης του αφεντικού μιας από τις πιο ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό.

Την Κυριακή δύο εκπρόσωποι της Ιντερπόλ μετέβησαν στη φυλακή του Αλτιπλάνο, όπου οδηγήθηκε εκ νέου ο βαρόνος των ναρκωτικών, όπου παρέδωσαν «δύο εντάλματα σύλληψης και έκδοσής του», ενέργεια που σηματοδότησε και τυπικά την έναρξη της διαδικασίας.

Ο Χοσέ Μανουέλ Μερίνο Μαδρίδ, επικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού, είπε στο Radio Formula: «εκτιμώ ότι η διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο», αν όχι ακόμη περισσότερο. «Έχουμε διαδικασίες έκδοσης που μας πήραν από 4 ως 6 χρόνια λόγω των προσφυγών που κατέθεταν δικηγόροι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα