Ο Σούνακ “αδειάζει” τη Φον Ντερ Λάιεν για την επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ

Διαβάζεται σε 2'
Rishi Sunak - Ursula von der Leyen
Rishi Sunak - Ursula von der Leyen (Dan Kitwood/Pool via AP)

Μετά τα σχόλια της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περί ενδεχόμενης επιστροφής της Βρετανίας στην ΕΕ, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού έσπευσε να διαψεύσει κάθε ενδεχόμενο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, φαίνεται πως απορρίπτει το ενδεχόμενο της επανένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις οποίες, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Brexit ως μία ‘γκάφα που πρέπει να διορθωθεί’.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα TheGuardian, η φον ντερ Λάιεν σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης (28/11), ερωτώμενη αν “μπορεί ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει στην ΕΕ”, απάντησε ότι “αυτό πλέον εναπόκειται στην επόμενη γενιά”.

“Λέω συνεχώς στα παιδιά μου: Πρέπει να το διορθώσετε. Εμείς τα κάναμε μούσκεμα, εσείς πρέπει να το διορθώσετε ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα το Brexit ως μία “γκάφα των προηγούμενων”.

Ωστόσο, ο επίσημος εκπρόσωπος του Σούνακ, έσπευσε να απαντήσει ότι “κατά τον Βρετανό πρωθυπουργό το Brexit δεν κινδυνεύει“.

“Μέσω των ελευθεριών που αποκτήσαμε από το Brexit εξετάζουμε πώς θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη μεταναστευτική μας πολιτική, πως οι ασθενείς μας θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε φάρμακα και πως θα καλυτερεύσουμε συνολικά τις ζωές των πολιτών μας. Σε αυτά επικεντρωνόμαστε τώρα” δήλωσε, προσθέτοντας,

“Έχουμε έναν πρωθυπουργό που υπερασπίστηκε το Brexit προτού αυτό να είναι στα καθήκοντά του, ως πρωθυπουργός, επειδή πίστευε με πάθος σε αυτό. Τώρα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο να κάνουμε το Brexit να πετύχει”.

Σημειώνεται ότι αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών τάσσεται υπέρ της επανένταξης της χώρας στην ΕΕ, τόσο το Εργατικό όσο και το Συντηρητικό Κόμμα δεν φαίνονται πρόθυμοι να ανατρέψουν τη συμφωνία του Brexit.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα