Ο στρατός σκότωσε 20 φερόμενους ως τζιχαντιστές στο Σινά

Αστυνομικός στην Αίγυπτο
Αστυνομικός στην Αίγυπτο AP

Ο Αιγυπτιακός στρατός προχώρησε σε πολύ σκληρά χτυπήματα την Παρασκευή εναντίον τζιχαντιστών όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου εξαπέλυσαν την Παρασκευή αεροπορικές επιδρομές εναντίον κρησφύγετων τζιχαντιστών στην περιοχή του Σινά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 φερόμενους ως αντάρτες, δήλωσε αξιωματικός των αιγυπτιακών σωμάτων ασφαλείας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Έγιναν εντατικά πλήγματα σε ορεινές περιοχές όπου πιστεύεται ότι κρύβονταν τζιχαντιστές, κατά την ίδια πηγή. Η πηγή επιβεβαίωσε ότι έγιναν τόσο αεροπορικές επιδρομές όσο και πλήγματα πυροβολικού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 «τρομοκρατικά στοιχεία» που προσπάθησαν να διαφύγουν νότια της πόλης Μπιρ αλ Άμπεντ. Τα πλήγματα αυτά έγιναν μία ημέρα αφότου τζιχαντιστές σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Σινά.

Οι τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο κεντρικό τμήμα του Σινά. Άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους όταν φερόμενος ως βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού του στρατού σταθμευμένο σε πιάτσα ταξί στην πόλη Σέιχ Ζουάιντ, τραυματίζοντας έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό κι έναν πολίτη. Τα δύο θύματα υπέκυψαν αργότερα στα τραύματα που υπέστησαν σε νοσοκομείο.

Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις αυτές ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος
SHARE: