Ο τουρκικός στρατός καλεί τους υπερασπιστές του Αφρίν σε παράδοση με φέιγ-βολάν

Επτά χρόνια πολέμου στη Συρία
Ap AP

Οι Τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις προτρέπουν τη παράδοση των Κούρδων μαχητών μέσω φέιγ-βολάν με την πρόφαση ότι βρίσκονται στο Αφρίν για την επιβολή της ειρήνης και της ασφάλειας

Ο τουρκικός στρατός έριξε φέιγ-βολάν στην περιφέρεια του Αφρίν στη βόρεια Συρία, με τα οποία καλεί τους κούρδους μαχητές να παραδοθούν και «να εμπιστευθούν τη δικαιοσύνη» της Άγκυρας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις έπειτα από μια νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών εναντίον της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο Αφρίν για να φέρουν ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια», γράφουν τα φέιγ-βολάν στα αραβικά και τα κουρδικά, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.

«Εμπιστευθείτε το χέρι που σας δίνουμε. Εμπιστευθείτε τη δικαιοσύνη της Τουρκίας! Εμπιστευθείτε τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις! Ελάτε να παραδοθείτε! Ένα μέλλον γεμάτο ηρεμία και ειρήνη σας περιμένει στο Αφρίν».

ADVERTISING

Ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν πριν από σχεδόν δύο μήνες επίθεση στην περιφέρεια του Αφρίν εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά την πόλη Αφρίν σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος της YPG. Οι κούρδοι μαχητές δίνουν μάχες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη, πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι περίπου 511.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απο την αρχή του πολέμου στη Συρία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία: AP Photo/Emrah Gurel

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρέμβαση για το Αφρίν στο Προξενείο της Γερμανίας στο Ηράκλειο

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Συρία: Πάνω από μισό εκατομμύριο οι νεκροί

Γερμανία: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ των Κούρδων

SHARE:

24Media Network