“Ο Τραμπ δεν δικαιούται πλέον το Νόμπελ Ειρήνης”, δηλώνει Νορβηγός βουλευτής

“Ο Τραμπ δεν δικαιούται πλέον το Νόμπελ Ειρήνης”, δηλώνει Νορβηγός βουλευτής
Αφίσα με τον Ντόναλντ Τραμπ AP

"Μετά την εκλογική ήττα ήταν ασταθής διανοητικά. Θεωρώ ντροπή αυτά που έκανε μετά τις εκλογές", δήλωσε Νορβηγός βουλευτής, που είχε προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ένας Νορβηγός βουλευτής, ο οποίος είχε προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης, θεωρεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δικαιούται πλέον το βραβείο αυτό, λόγω της στάσης που τήρησε μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.

Ο Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκιέντε, μέλος ενός λαϊκιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος, είπε ότι η πρότασή του ήταν δικαιολογημένη, όταν την έκανε, τον Σεπτέμβριο, με αφορμή την «πρόοδο» που επιτεύχθηκε στο Μεσανατολικό, χάρη στον Τραμπ. Όμως σήμερα, η συμπεριφορά του τον καθιστά ακατάλληλο για το περίβλεπτο βραβείο.

«Πέτυχε αποτελέσματα στη Μέση Ανατολή, για την ειρήνευση μεταξύ του Ισραήλ και πολλών γειτονικών χωρών», είπε ο βουλευτής μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2 Nyhetskanalen. «Έχουν δοθεί πολλά βραβεία ειρήνης σε πρόσωπα που δεν πέτυχαν όσα εκείνος. Όμως, αν δούμε τι συνέβη στη συνέχεια, θα ήταν αφύσικο να κερδίσει ένα τέτοιο βραβείο», πρόσθεσε.

Ο Τίμπρινγκ-Γκιέντε και ένας Σουηδός βουλευτής πρότειναν, ξεχωριστά ο καθένας, τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης του 2021. Ο δεύτερος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεώρησε ότι ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος το δικαιούται για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την προσέγγιση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός μεγιστάνας αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και χθες η συγκέντρωση των υποστηρικτών του στην Ουάσινγκτον κατέληξε στη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο. «Μετά την εκλογική ήττα (…) ήταν σχεδόν ασταθής διανοητικά, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά του. Θεωρώ ντροπή αυτά που έκανε μετά τις εκλογές. Θα όφειλε εδώ και καιρό να αποδεχτεί την ήττα», είπε ο Τίμπρινγκ-Γκιέντε.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (βουλευτές και υπουργοί όλων των χωρών, πανεπιστημιακοί, νομπελίστες και άλλοι) έχουν δικαίωμα να προτείνουν υποψηφίους για το Νόμπελ Ειρήνης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα