Ο Τραμπ επαίνεσε τη Σημαία του Νότου, το σύμβολο του ρατσισμού και της δουλείας

Ο Τραμπ επαίνεσε τη Σημαία του Νότου, το σύμβολο του ρατσισμού και της δουλείας
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Για "υπερήφανο σύμβολο του Νότου" έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς για την σημαία, η οποία για τους περισσότερους Αμερικανούς είναι σύμβολο της δουλείας και της καταπίεσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να χαρακτηρίσει «προσβλητικό» σύμβολο τη σημαία της Συνομοσπονδίας, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή (19/07) από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, λέγοντας αντιθέτως ότι είναι πηγή υπερηφάνειας για τους ανθρώπους που αγαπούν τον Νότο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ρωτήθηκε από την εκπομπή Fox News Sunday αν η σημαία, που από τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρείται σύμβολο της δουλείας και της καταπίεσης, συνιστά προσβολή.

«Εξαρτάται με ποιον μιλάτε, πότε μιλάτε», απάντησε ο Τραμπ. «Όταν οι άνθρωποι είχαν με υπερηφάνεια τις σημαίες της Συνομοσπονδίας, δεν μιλούσαν για ρατσισμό. Αγαπούν τη σημαία τους, εκπροσωπεί τον Νότο. Αγαπούν τον Νότο… Εγώ λέω ότι είναι ελευθερία πολλών πραγμάτων, αλλά είναι ελευθερία της έκφρασης», εξήγησε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα αφορά τη μετονομασία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων οι οποίες έχουν πάρει τα ονόματά τους από προσωπικότητες της Συνομοσπονδίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα