Ο Τραμπ αμφισβητεί τους επιστήμονες – “Διαφωνώ με τον Φαούτσι, καλά είμαστε”

Ο Τραμπ αμφισβητεί τους επιστήμονες – “Διαφωνώ με τον Φαούτσι, καλά είμαστε”

Τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ απορρίπτει και την επιστήμη. Διαφώνησε ανοιχτά με την εκτίμηση του Άντονι Φαούτσι για την επιδημική κατάσταση των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φροντίζει συχνά-πυκνά να έχει και τοποθετήσεις επιστημονικού… ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα είχε κάνει στα τέλη του Απρίλη, προτείνοντας ενέσεις με απολυμαντικό ή έκθεση σε υπεριώδεις σε υπεριώδη ακτινοβολία για την πρόληψη ή τη θεραπεία του κορονοϊού.

Τώρα, εκτός από τη γνώμη του, φροντίζει να απορρίπτει και τις γνώμες των άλλων και δη των ειδικών επιστημόνων, όπως την εκτίμηση του Δρ. Άντονι Φαούτσι, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημική πορεία των ΗΠΑ: Η τρέχουσα κατάσταση αληθινά δεν είναι καλή (…). Βρισκόμαστε ακόμα στο μέσον του πρώτου κύματος”, είπε την περασμένη Δευτέρα ο διευθυντής του αμερικανικού ινστιτούτου λοιμωδών ασθενειών, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη είναι σε αισθητά καλύτερη θέση.

Βέβαια, ο Φαούτσι, όταν προειδοποιούσε τους Αμερικανούς δεν είχε υπολογίσει τον Τραμπ, ο οποίος φαίνεται ότι έχει τη δική του, μία τελείως διαφορετική εικόνα της κατάστασης: “Εγώ νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση. Δεν συμφωνώ μαζί του”, απάντησε σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο συνέντευξής του, προσθέτοντας: “Ο Δρ. Φάουτσι είχε πει να μη φοράμε μάσκες και τώρα λέει ότι πρέπει να φοράμε. Έχει πει πολλά. Έχουμε κάνει καλή δουλειά. Θεωρώ ότι σε δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες, θα είμαστε σε εξαιρετική θέση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα