Ο Τραμπ αποκάλυψε τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ομάδα του για την εξωτερική πολιτική

Republican presidential candidate Donald Trump shades his eyes as he looks at demonstrators in the crowd during an election rally in Kansas City, Mo., Saturday, March 12, 2016. (AP Photo/Nati Harnik)
Republican presidential candidate Donald Trump shades his eyes as he looks at demonstrators in the crowd during an election rally in Kansas City, Mo., Saturday, March 12, 2016. (AP Photo/Nati Harnik) AP

Ο Αμερικανός μεγιστάνας και επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα ορισμένων από τους συνεργάτες του, οι οποίοι και απαρτίζουν την ομάδα που εμπιστεύεται για την εξωτερική πολιτική

O επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε σήμερα κάποια από τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ομάδα του η οποία θα επιφορτιστεί με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έπειτα από εβδομάδες χρονοτριβών.

Έως τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post όπου παρουσιάζει κάποιους από τους συνεργάτες του στον τομέα της διεθνούς πολιτικής, ο δισεκατομμυριούχος δεν είχε, όπως κι ο ίδιος άλλωστε είχε ομολογήσει, συμβούλους επί διπλωματικών θεμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να τον αποτρέπει από το να προβαίνει σε εξωφρενικές δηλώσεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει εφόσον εκλεγεί στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Washington Post, που χαρακτηρίζει τον Τραμπ «μη παρεμβατικό» πολιτικό, ο επιχειρηματίας περιβάλλεται από πέντε ειδικούς με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από την Αλαμπάμα, Τζεφ Σέσιονς. Ένα πρόσωπο στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη αναφερθεί.

Στην ομάδα συμμετέχει επιπλέον «ο Ουάλιντ Φάρες, τον οποίο γνωρίζετε πιθανόν, κάτοχος διδακτορικής διατριβής, σύμβουλος στην Βουλή των Αντιπροσώπων κι ειδικός στα θέματα αντιτρομοκρατίας».

Ο Έλληνας καθηγητής, δεξί χέρι του Τραμπ

Ο μεγιστάνας θα βασιστεί επίσης στους «Κάρτερ Πέιτζ και Τζορτζ Παπαδόπουλος, έναν εξαιρετικό άνθρωπο, σύμβουλο σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου», στον «έντιμο Τζο Σμιτς (πρώην) γενικό επιθεωρητή στο υπουργείο Άμυνας» και στον «στρατηγό Κιθ Κέλογκ», έναν αξιωματικό εν αποστρατεία που έγινε ευρέως γνωστός κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ το 2003.

Πέραν του ότι όλα αυτά τα πρόσωπα είναι μάλλον άγνωστα στα κέντρα εξουσίας της Ουάσιγκτον κι ακόμα περισσότερο στο ευρύ κοινό, η εφημερίδα Washington Post τους εντάσσει όλους στο συντηρητικό στρατόπεδο.

Πρώην συνεργάτες του Μπους

Ο Φάρες είναι ένας Αμερικανός ερευνητής με καταγωγή από το Λίβανο, τον οποίο εξειδικευμένες εφημερίδες συνδέουν με μια παράταξη χριστιανών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου του Λιβάνου.

Ο Σμιτς είχε επίσης εργαστεί στην κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Μπους, προτού αναλάβει καθήκοντα στην ιδιωτική εταιρεία Blackwater.

SHARE:

24Media Network