Ο τρόμος επιστρέφει στη Ρώμη

Ο τρόμος επιστρέφει στη Ρώμη

Παγιδευμένος φάκελος εξερράγη σε εταιρεία είσπραξης φόρων στη Ρώμη. Τραυματίστηκε στο χέρι ο διευθυντής. Πιθανή σύνδεση με τις απειλές από την οργάνωση FAI

Έκρηξη σημειώθηκε σε γραφείο της φοροεισπρακτικής εταιρείας Equitalia στη Ρώμη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ο διευθυντής της.

Στην εταιρεία εστάλη φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτική ύλη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις ιταλικές αρχές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι εξέφρασε αμέσως την αλληλεγγύη του στον 50χρονο διευθυντή της υπηρεσίας συλλογής των φόρων στην Ιταλία, Μάρκο Κουτσάνια, που τραυματίστηκε.

Το παγιδευμένο πακέτο προοριζόταν προσωπικά γι' αυτόν, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

"H Equitalia έκανε πάντα και θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της, με πλήρη σεβασμό στους νόμους. Είναι μια ουσιαστική υπηρεσία για τη λειτουργία του κράτους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες και στις οικογένειές τους", προσθέτει ο Μόντι σε ανακοίνωσή του.

Η Equitalia είναι μια δημόσια εταιρεία, το 51% της οποίας κατέχει η ιταλική φορολογική αρχή και το 49% η Inps, ο ιταλικός οργανισμός κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.

Για τον δήμαρχο της Ρώμης, Τζιάνι Αλεμάνο, η σημερινή επίθεση είναι μια "τρομοκρατική απόπειρα εκμετάλλευσης των θυσιών που πρέπει να κάνει η Ιταλία για να βγει από την κρίση".

Η έκρηξη έρχεται μία ημέρα μετά την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον επικεφαλής Deuche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ, ενώ λίγες ώρες αργότερα η αναρχική οργάνωση FAI ανέλαβε την ευθύνη , προαναγγέλλοντας άλλες δύο εκρήξεις κατά "τραπεζών, τραπεζιτών, τσιμπουριών και βρυκολάκων".

SHARE:

24Media Network