Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Ο Βασιλιάς Κάρολος AP Photo/Alberto Pezzali

Με μια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε ο Βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μπάκιγχαμ. Η ανακοίνωση του Παλατιού.

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τη Δευτέρα (05/02).

Δεν είναι καρκίνος του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διόγκωση προστάτη.

Υπενθυμίζεται πως μία εβδομάδα πριν, ο Βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από επέμβαση για υπερπλασία προστάτη.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού, ο Βασιλιάς ξεκίνησε “τακτικές θεραπείες” τη Δευτέρα (05/02).

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λένε ότι ο Bασιλιάς “παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό”.

Θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα βοηθήσουν και θα τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, δεν κοινοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

“Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο” καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν και θα σταματήσει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Σημειώνεται πως πρόσφατα εθεάθη σε μια λειτουργία στην εκκλησία στο Sandringham την Κυριακή (04/02), όπου χαιρέτησε τα πλήθη.

Η ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τον Βασιλιά Κάρολο

Η επέμβαση του Βασιλιά Καρόλου για υπερπλασία προστάτη

Ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε μια επέμβαση προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Ο Βασιλιάς είχε επιλέξει και σε εκείνη την περίπτωση να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν ελέγχους προστάτη, ανέφερε τότε το Παλάτι.

Η υπερτροφία του προστάτη είναι μία καλοήθης πάθηση που εκδηλώνουν εκατομμύρια άνδρες στον κόσμο.

Λέγεται ότι ο Κάρολος ήταν ευχαριστημένος που ευαισθητοποίησε σχετικά με το θέμα, με τον ιστότοπο του NHS να αναφέρει μια “έκρηξη” στην ζήτηση για ενημέρωση σχετικά με τις παθήσεις του προστάτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα