Οφελί Μενιέ: Θανατικές απειλές από τζιχαντιστές δέχεται η Γαλλίδα δημοσιογράφος

Οφελί Μενιέ: Θανατικές απειλές από τζιχαντιστές δέχεται η Γαλλίδα δημοσιογράφος
Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ instagram

Θανατικές απειλές λαμβάνει η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ ύστερα από την προβολή ντοκιμαντέρ που εκθέτει ακραίες πρακτικές Ισλαμιστών σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας.

Αντιμέτωπη με θανατικές απειλές η Γαλλίδα δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ “Απαγορευμένη Ζώνη” (Zone Interdite) που προβλήθηκε στη χώρα στις 23 Ιανουαρίου και αφορά την επιρροή του Ισλάμ σε μια φτωχή πόλη της Γαλλίας, το Roubaix.

Η Μενιέ βρέθηκε σε ένα εστιατόριο όπου υπάρχει ξεχωριστός χώρος για να τρώνε οι γυναίκες μακριά από τους άντρες καθώς και σε ένα κατάστημα που πουλάει κούκλες χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου καθώς – σύμφωνα με την κουλτούρα των ισλαμιστών – “απαγορεύεται η απεικόνισή τους”.

Η δημοσιογράφος προσέγγισε ακόμα έναν μουσουλμάνο δικηγόρο τον 26 ετών Αμινέ Ελμπαχί ο οποίος την βοήθησε να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο αναφορικά με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε επιχορήγηση της τάξεως των 53.000 λιρών προκειμένου να διδάσκει φτωχά παιδιά και τελικά χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για να διαδίδει ισλαμικές διδασκαλίες.

Ο Ελμπαχί μίλησε ανοιχτά για την επιρροή του εξτρεμιστικού Ισλάμ. Χαρακτηρίστηκε ως “άπιστος” και απειλείται με αποκεφαλισμό.

Τόσο ο νεαρός δικηγόρος όσο και η δημοσιογράφος βρίσκονται υπό συνεχή αστυνομική προστασία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα