Ογδόντα νεκροί σε μία μέρα στη Συρία

Ογδόντα νεκροί σε μία μέρα στη Συρία

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Vids)

Πάνω από 7.600 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση, τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 5.542 πολίτες, 1.692 στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και περίπου 400 λιποτάκτες, δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από ακτιβιστές, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, ο οποίος μάχεται τις δυνάμεις του καθεστώτος, προσπαθεί να εξασφαλίσει τρόφιμα και καταφύγιο για χιλιάδες κατοίκους της συνοικίας Μπάμπα Αμρ, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς εδώ και τρεις εβδομάδες.

"Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει αναλάβει τη διανομή τροφίμων και την εξασφάλιση καταφυγίου στους κατοίκους", δήλωσε ο 'Ομαρ Σακέρ, ακτιβιστής που ζει στη συνοικία αυτή και ο οποίος επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω Skype. Οπως είπε, η αποστολή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι αρκετά περίπλοκη γιατί "οι δυνάμεις του καθεστώτος πυροβολούν ό,τι κινείται".

"Εμείς, από την πλευρά μας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε καταφύγιο στους κατοίκους, στα σχολεία και τα τζαμιά", πρόσθεσε ο Σακέρ.

Σύμφωνα με έναν άλλο ακτιβιστή, "90.000 άνθρωποι βρίσκονται ακόμα στη Μπάμπα Αμρ".

"Εχουμε αποθηκεύσει τρόφιμα σε κτίρια, αλλά πολλοί σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να τα πάρουν. Είναι σχεδόν αυτοκτονία", τόνισε ο ίδιος ακτιβιστής.

SHARE:

24Media Network