Οι Αμερικανοί λένε "όχι" στην μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Μεγάλες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ AP

"Οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί" ήταν το κεντρικό σύνθημα στις εκατοντάδες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ανά τις ΗΠΑ ενάντια στην μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Περισσότερες από 630 διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, με δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς να βροντοφωνάζουν την αντίθεση του στην μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

"Όχι" στην μεταναστευτική πολιτική Τραμπ από τους Αμερικανούς AP

"Οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί" (Families Belong Together) ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών που αξίωναν την άμεση επανένωση των οικογενειών - και κατά κύριο λόγο των παιδιών με τους γονείς τους - που χωρίστηκαν το τελευταίο διάστημα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

ADVERTISING

Πάρα την υπαναχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω λαϊκής αλλά και διεθνούς κατακραυγής, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 παιδιά παραμένουν χωρισμένα από τους γονείς τους. Μη κυβερνητικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν ανοιχτά φόβους ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν τηρηθεί αρχεία που να καθιστούν εφικτή την επανένωση των γονιών με τα παιδιά. Πόσο μάλιστα όταν υπάρχει δικαστική εντολή που ορίζει ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε λιγότερο από έναν μήνα.

Οι μεγαλύτερες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Ο Αμερικανός πρόεδρος, που δυσκολεύθηκε πολύ να διαχειριστεί τη ζημιά που προκάλεσε στη δημόσια εικόνα του η λεγόμενη "πολιτικής μηδενικής ανοχής" που χώριζε τα παιδιά από τους γονείς, ήταν ωστόσο άφαντος. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ προτίμησε να παίξει γκολφ σε κάποιο από τα πολυτελή θέρετρα που περνάει τα Σαββατοκυριακά του.

Οι Αμερικανοί πάντως, δεν δίστασαν να δηλώσουν περίτρανα τη στήριξή τους στους πρόσφυγες. "Η πολιτική αυτή είναι ενάντια στα θεμέλια του έθνους μας", "Το λέμε δυνατά, το λέμε καθαρά: Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι", ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματά τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

ΗΠΑ: Δικαστική απόφαση απαγορεύει τον διαχωρισμό των οικογενειών

Η Alexandria είναι Λατίνα και φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος Ομπάμα

SHARE:

24Media Network