Οι Anonymous απειλούν με χάος: Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ

O ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange
O ιδρυτής της WikiLeaks, Julian Assange AP

Με ένα μήνυμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Anonymous προειδοποιούν για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ - "Αφήστε τον ελεύθερο ή αλλιώς θα πληρώσετε".

Με μήνυμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Anonymous προειδοποιούν για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ.

"Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ αλλιώς θα το πληρώσετε", προειδοποιούν συγκεκριμένα οι Anonymous σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησαν στο facebook μετά τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks από τις βρετανικές αρχές.

"Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο, που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι whistleblowers", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές "εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν και ο ίδιος ο Ασάνζ μας προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του", τονίζουν. "Οι κυβερνήσεις θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα βγουν στο φως τα μυστικά τους".

Εν συνεχεία, κάνουν μια αναδρομή στις αποκαλύψεις του Ασάνζ, και στέκονται περισσότερο στα ντοκουμέντα που δημοσίευσε για την κυβέρνηση Μπους και τις δολοφονίες αμάχων στη Βαγδάτη.

Οι Anonymous αναφέρουν πως ο ιδρυτής των WikiLeaks "χτύπησε" τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους και γι' αυτό αποτελεί "απειλή συνολικά για το κράτος των ΗΠΑ". "Είναι ένας πραγματικός δημοσιογράφος που αποκαλύπτει την αλήθεια που αφορά και την αριστερά και τη δεξιά. Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν λίγοι κανονικοί δημοσιογράφοι, αντιθέτως η τηλεόραση είναι γεμάτη από talking heads που ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρητορική", γράφουν οι Anonymous στο μανιφέστο τους.

Οι συντάκτες του κειμένου καλούν σε μια "επανάσταση" δια του διαδικτύου.

Οι Anonymous απειλούν με χάος: Αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ

Ζητούν όμως από τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους σε παγκόσμιο επίπεδο για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου. Ως παράδειγμα έντασης, αναφέρουν τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. "Ο Ασάνζ είναι προτεινόμενος για το Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο από το 2010 και μετά όταν άρχισε να απασχολεί την κοινή γνώμη. Δυστυχώς, το σύστημα δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη για αυτόν. Έτσι το μήνυμά μας είναι ένα: Αφήστε τον ελεύθερο ή θα το πληρώσετε. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, να εξεγερθούμε και να παλέψουμε", καταλήγουν οι Anonymous.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ασάνζ, Wikileaks, Anonymous
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ: Σταυροφόρος ή ναρκισσιστής;

Σνόουντεν: "Μαύρη μέρα για την ελευθερία του Τύπου"

Τζούλιαν Ασάνζ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ιδρυτή του Wikileaks

SHARE:

24Media Network