news 24/7

ΑΣΑΝΖ

Σκίτσο του Julian Assange στο Old Bailey του Λονδίνου για την απόφαση στην υπόθεση έκδοσής του, 4 Ιανουαρίου 2021.

Βρετανική δικαιοσύνη: "Όχι" στην αποφυλάκιση με εγγύηση του Ασάνζ

Υπάρχουν "ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε πως εάν ο κύριος Ασάνζ αποφυλακιστεί σήμερα, δεν θα επιστρέψει ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της έφεσης" υποστηρίζει η βρετανική δικαιοσύνη.

Διαδηλωτής με πλακάτ που γράφει "Ελευθερία στον Τζουλιάν Ασάνζ"

Τζουλιάν Ασάνζ: Ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες

"Όπως κάθε άλλος Αυστραλός, έτσι φυσικά και ο Τζούλιαν Ασάνζ θα μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες", δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

H κατάθεση Βαρουφάκη υπέρ του Τζουλιάν Ασάνζ. Η υπόθεση αφορά εταιρία που φέρεται να προσλήφθηκε από τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να παρακολουθεί τις συνδιαλέξεις του φυλακισμένου ακτιβιστή.

Τζούλιαν Ασάνζ

Τα δύο παιδιά του Τζούλιαν Ασάνζ για τα οποία κανείς δεν γνώριζε

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks απέκτησε δύο παιδιά με μία συνήγορό του όσο βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού. Η δικηγόρος αποκάλυψε την ύπαρξη τους, καθώς ανησυχεί για την υγεία του Ασάνζ.

Υποστηρικτές του Ασάνζ έξω από δικαστήριο του Λονδίνου

Κατάγγελιά φωτιά για Τραμπ: Τι ζήτησε από τον Ασάνζ για να του προσφέρει χάρη

Πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών είχε επισκεφτεί τον ιδρυτή του Wikileaks όταν βρισκόταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και του είχε μεταφέρει την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με δικηγόρο του.

Τζούλιαν Ασάνζ

Βρετανία: Βελτιώθηκε η υγεία του Ασάνζ

Ο Ασάνζ βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για υποκλοπές από κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παραβίασης του νόμου περί κατασκοπείας.

Υποστηρικτής του Τζούλιαν Ασάνζ

Δικηγόρος WikiLeaks: "Ο Ασάνζ μάς έδειξε τον δρόμο του αγώνα"

Δύο ακτιβιστές που ρισκάρουν καθημερινά για τον αγώνα υπέρ του Ασάνζ. Χουάν Μπράνκο, δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ και Μαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφος και ακτιβιστής, βρέθηκαν στην Αθήνα.

Τζούλιαν Ασάνζ

Νιλς Μέλτζερ: "Η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ πλέον κινδυνεύει"

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, "αν η Βρετανία δεν αλλάξει επειγόντως πλεύση, η συνεχιζόμενη έκθεση του Ασάνζ στην αυθαιρεσία και στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του, σύντομα θα του κοστίσει τη ζωή".

Τζούλιαν Ασάνζ

Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση Ασάνζ στην ακροαματική διαδικασία: Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του

Ο Ασάνζ για αρκετά δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά. Τραύλιζε και προσπαθούσε να θυμηθεί το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της διαδικασίας.

Ο προγραμματιστής  Όλα Μπίνι , προσωπικός φίλος του Τζούλιαν Ασάνζ

Wikileaks: Ελαφρύτερες ποινές για τον φερόμενο συνεργάτη του Ασάνζ

Ο Μπίνι, που αρχικά είχε κατηγορηθεί για «επίθεση» σε συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών της κυβέρνησης του προέδρου Λενίν Μορένο, πλέον αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της πρόσβασης χωρίς άδεια σε συστήματα πληροφορικής.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ

Τζούλιαν Ασάνζ: Δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου θα κινδυνεύει με θανατική ποινή

Ο Ασάνζ κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ, που ζητούν την έκδοσή του για να τον προσαγάγουν ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Η ακρόαση για να εξεταστεί το αίτημα προγραμματίζεται να γίνει τον Φεβρουάριο του 2020 στη Βρετανία.

Ο προγραμματιστής  Όλα Μπίνι , προσωπικός φίλος του Τζούλιαν Ασάνζ

Ισημερινός: Εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο φίλος του Ασάνζ που κρατείται για "κυβερνοπειρατεία"

Δικαστήριο του Ισημερινού έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο Σουηδός προγραμματιστής, προσωπικός φίλος του Τζούλιαν Ασάνζ, που κατηγορείται για «κυβερνοπειρατεία» και κρατείται ήδη δύο μήνες.

Τζούλιαν Ασάνζ

ΟΗΕ: Ο Τζούλιαν Ασάνζ υποφέρει από "ψυχολογικά βασανιστήρια"

"Ο κ. Ασάνζ έχει εκ προθέσεως εκτεθεί σε όλο και πιο σοβαρές μορφές σκληρής, απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας", ανέφερε ο Νιλς Μέλτσερ, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, που επισκέφθηκε τον Ασάνζ στη φυλακή.

Συγκέντρωση από υποστηρικτές του Τζ. Ασάνζ έξω από τη νοσοκομειακή πτέρυγα της βρετανικής φυλακής Μπέλμαρς όπου κρατείται.

WikiLeaks: Επιδείνωση υγείας Ασάνζ- Δεν θα εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης σε ακρόαση για το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ

«Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλά», δήλωσε ο δικηγόρος του Ασάνζ, Γκάρεθ Πιρς. Η υγεία του επιδεινώθηκε στη φυλακή και έχει χάσει πολύ βάρος, ανέφεραν τα WikiLeaks.

Τσέλσι Μάνινγκ

ΗΠΑ: Ξανά στη φυλακή η Τσέλσι Μάνινγκ

Ο δικαστής Άντονι Τρένγκα διέταξε η πρώην αναλύτρια του στρατού των ΗΠΑ, Τσέλσι Μάνινγκ, να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή, γιατί αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς την κλήτευσή της και να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Τζούλιαν Ασάνζ.

Τζούλιαν Ασάνζ

Ασάνζ: Ο Ισημερινός θα παραδώσει έγγραφα και ψηφιακά αρχεία του στις ΗΠΑ

Η εισαγγελία του Ισημερινού δίνει εντολή να γίνει έρευνα και να προχωρήσει η κατάσχεση «εγγράφων, αρχείων και παρόμοιου υλικού που μπορεί να σχετίζεται με την έρευνα» και «ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης κάθε μορφής».

Τσέλσι Μάνινγκ

Τσέλσι Μάνινγκ: Αρνείται να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη για την υπόθεση Ασάνζ

"Δεν έχω τίποτα καινούριο να πω" τονίζει η Τσέλσι Μάνινγκ και υποστηρίζει ότι η δίωξη σε βάρος του Ασάνζ στις ΗΠΑ εντάσσεται στην εκστρατεία που, όπως λέει, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον των δημοσιογράφων.

Αφίσα στη διαδήλωση υποστήριξης του Τζουλιάν Ασάνζ στη Βρετανία

WikiLeaks: Ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ

«Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζούλιαν Ασάνζ σήμερα μέσω βιντεοκλήσης στο δικαστήριο στο Λονδίνο.