ΑΣΑΝΖ

Julian Assange's partner Stella Moris, speaks outside the High Court, in London, Monday, Jan. 24, 2022. WikiLeaks founder Julian Assange has won the first stage of his effort to appeal a U.K. ruling that opened the door for his extradition to U.S. to stand trial on espionage charges. The High Court in London gave Assange permission appeal the case to the U.K. Supreme Court. (AP Photo/Alastair Grant)

Τζούλιαν Ασάνζ: Η σύζυγός του καλεί τη Βρετανία να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ - Ζητά κινητοποίηση της Ευρώπης

Για τη Στέλλα Ασάνζ, η τύχη του συζύγου της, Τζούλιαν, είναι "εντελώς πολιτικό" ζήτημα. Την Τετάρτη, η βρετανική δικαιοσύνη έδωσε επίσημα πράσινο φως για την παράδοση του ιδρυτή του WikiLeaks στις αμερικανικές αρχές.

Διαμαρτυρία κατά της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου για έκδοση του Ασανζ στις ΗΠΑ

Υπόθεση Ασάνζ: Η Αυστραλία δε θα αμφισβητήσει την απόφαση για έκδοσή του στις ΗΠΑ

Την εμπιστοσύνη της στη βρετανική δικαιοσύνη εκφράζει η Αυστραλία μετά την απόφαση για έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, ενώ συμμαχία 25 οργανώσεων στηλιτεύει την απόφαση της έκδοσης.

Τζούλιαν Ασάνζ

Βρετανία: Απορρίφτηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ να εφεσιβάλει την απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, η άρνηση στην προσφυγή του Ασάνζ έγινε με το επιχείρημα ότι δεν εγείρει "κανένα εύλογο νομικό θέμα".

Πανό κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Ασάνζ: "Επίθεση εναντίον του είναι επίθεση στην ελευθερία του Τύπου"

Τη συμπαράστασή τους στο πλευρό του Τζούλιαν Ασάνζ και την αντίθεσή τους στην απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφίσα για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Τζούλιαν Ασάνζ: Υπέστη μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο στη φυλακή όπου κρατείται

Ο Τζούλιαν Ασάνζ υπέστη "ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο" στη φυλακή της Βρετανίας όπου κρατείται, σύμφωνα με τη μνηστή του Στέλα Μόρις. "Πρέπει να αφεθεί ελεύθερος", τονίζει η ίδια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη ΔΕΘ.

Βαρουφάκης για Ασάνζ: "Μελανή μέρα για την βρετανική δικαιοσύνη"

Την απόφαση για έκδοση του Τζούλιαν Ασανζ στις ΗΠΑ σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας οτι το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έχασε την ευκαιρία να διασώσει την υπόληψη της δικαιοσύνης.

Πανό κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Κέρδισαν την έφεση για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ οι ΗΠΑ. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση μη έκδοσης του ιδρυτή των WikiLeaks λόγω ευαίσθητης ψυχικής υγείας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: Σε πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για την άμεση αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ

Με αφορμή τα 50α γενέθλια του Τζούλιαν Ασάνζ ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει οτι o ιδρυτής των Wikileaks "σιγοσβήνει στο κελί του, θύμα αδίστακτων δυτικών κυβερνώντων".

Σκίτσο του Julian Assange στο Old Bailey του Λονδίνου για την απόφαση στην υπόθεση έκδοσής του, 4 Ιανουαρίου 2021.

Βρετανική δικαιοσύνη: "Όχι" στην αποφυλάκιση με εγγύηση του Ασάνζ

Υπάρχουν "ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε πως εάν ο κύριος Ασάνζ αποφυλακιστεί σήμερα, δεν θα επιστρέψει ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της έφεσης" υποστηρίζει η βρετανική δικαιοσύνη.

Διαδηλωτής με πλακάτ που γράφει "Ελευθερία στον Τζουλιάν Ασάνζ"

Τζουλιάν Ασάνζ: Ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες

"Όπως κάθε άλλος Αυστραλός, έτσι φυσικά και ο Τζούλιαν Ασάνζ θα μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες", δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

H κατάθεση Βαρουφάκη υπέρ του Τζουλιάν Ασάνζ. Η υπόθεση αφορά εταιρία που φέρεται να προσλήφθηκε από τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να παρακολουθεί τις συνδιαλέξεις του φυλακισμένου ακτιβιστή.

Τζούλιαν Ασάνζ

Τα δύο παιδιά του Τζούλιαν Ασάνζ για τα οποία κανείς δεν γνώριζε

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks απέκτησε δύο παιδιά με μία συνήγορό του όσο βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού. Η δικηγόρος αποκάλυψε την ύπαρξη τους, καθώς ανησυχεί για την υγεία του Ασάνζ.