ΑΣΑΝΖ

Σκίτσο του Julian Assange στο Old Bailey του Λονδίνου για την απόφαση στην υπόθεση έκδοσής του, 4 Ιανουαρίου 2021.

Βρετανική δικαιοσύνη: "Όχι" στην αποφυλάκιση με εγγύηση του Ασάνζ

Υπάρχουν "ουσιαστικοί λόγοι να πιστεύουμε πως εάν ο κύριος Ασάνζ αποφυλακιστεί σήμερα, δεν θα επιστρέψει ενώπιον του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της έφεσης" υποστηρίζει η βρετανική δικαιοσύνη.

Διαδηλωτής με πλακάτ που γράφει "Ελευθερία στον Τζουλιάν Ασάνζ"

Τζουλιάν Ασάνζ: Ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες

"Όπως κάθε άλλος Αυστραλός, έτσι φυσικά και ο Τζούλιαν Ασάνζ θα μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του περιπέτειες", δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

Υπέρ του Ασάνζ καταθέτει σήμερα στις Ισπανικές αρχές ο Βαρουφάκης

H κατάθεση Βαρουφάκη υπέρ του Τζουλιάν Ασάνζ. Η υπόθεση αφορά εταιρία που φέρεται να προσλήφθηκε από τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να παρακολουθεί τις συνδιαλέξεις του φυλακισμένου ακτιβιστή.

Τζούλιαν Ασάνζ

Τα δύο παιδιά του Τζούλιαν Ασάνζ για τα οποία κανείς δεν γνώριζε

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks απέκτησε δύο παιδιά με μία συνήγορό του όσο βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού. Η δικηγόρος αποκάλυψε την ύπαρξη τους, καθώς ανησυχεί για την υγεία του Ασάνζ.

Υποστηρικτές του Ασάνζ έξω από δικαστήριο του Λονδίνου

Κατάγγελιά φωτιά για Τραμπ: Τι ζήτησε από τον Ασάνζ για να του προσφέρει χάρη

Πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών είχε επισκεφτεί τον ιδρυτή του Wikileaks όταν βρισκόταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ και του είχε μεταφέρει την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με δικηγόρο του.

Τζούλιαν Ασάνζ

Βρετανία: Βελτιώθηκε η υγεία του Ασάνζ

Ο Ασάνζ βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για υποκλοπές από κυβερνητικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παραβίασης του νόμου περί κατασκοπείας.

Υποστηρικτής του Τζούλιαν Ασάνζ

Δικηγόρος WikiLeaks: "Ο Ασάνζ μάς έδειξε τον δρόμο του αγώνα"

Δύο ακτιβιστές που ρισκάρουν καθημερινά για τον αγώνα υπέρ του Ασάνζ. Χουάν Μπράνκο, δικηγόρος των Wikileaks και νομικός σύμβουλος του Ασάνζ και Μαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφος και ακτιβιστής, βρέθηκαν στην Αθήνα.

Τζούλιαν Ασάνζ

Νιλς Μέλτζερ: "Η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ πλέον κινδυνεύει"

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, "αν η Βρετανία δεν αλλάξει επειγόντως πλεύση, η συνεχιζόμενη έκθεση του Ασάνζ στην αυθαιρεσία και στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του, σύντομα θα του κοστίσει τη ζωή".

Τζούλιαν Ασάνζ

Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση Ασάνζ στην ακροαματική διαδικασία: Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του

Ο Ασάνζ για αρκετά δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά. Τραύλιζε και προσπαθούσε να θυμηθεί το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της διαδικασίας.