Οι απρόσεκτοι ευρωβουλευτές: “Συγγνώμη, ψηφίσαμε λάθος”

Οι απρόσεκτοι ευρωβουλευτές: “Συγγνώμη, ψηφίσαμε λάθος”
Αποψη από το ευρωκοινοβούλιο AP

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα αν κάποιο εκ των ευρωβουλευτών ήταν στοιχειωδώς προσεκτικοί;

Ψηφίζουν ή όχι με προσοχή οι ευρωβουλευτές μας; Οχι μόνο οι Ελληνες αλλά εν γένει…

Αν λάβουμε υπόψιν τα όσα έγιναν στη ψήφιση της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα και τη ρύθμιση του διαδικτύου, μάλλον κάποιοι εξ αυτών είναι επιεικώς απρόσεκτοι.

Συνέβησαν λοιπόν τα εξής: Σε μία από τις ψηφοφορίες για την εν λόγω οδηγία, οι ευρωβουλευτές κλήθηκαν να ψηφίσουν για το αν τα επίμαχα άρθρα 11 και 13 θα έμπαιναν σε χωριστή ψηφοφορία.

Σημειωτέον ότι αν αυτό γινόταν θα ήταν δυνατόν κάποιο από αυτά τα άρθρα να μην καταψηφιστεί. Εν τέλει όμως, μόλις για πέντε ψήφους, δεν επετράπη στους ευρωβουλευτές να ψηφίσουν χωριστά τα εν λόγω άρθρα.

Λίγο αργότερα 13 ευρωβουλευτές ζήτησαν να καταγραφεί ότι η ψήφος τους είχε καταγραφεί με λάθος τρόπο, ότι, κοντολογίς, ψήφισαν κάτι άλλο κατά λάθος. Δέκα από αυτούς είπαν ότι θέλησαν να ψηφίσουν θετικά για τη ξεχωριστή ψηφοφορία. Καταλαβαίνει κανείς ότι σ’αυτήν την περίπτωση τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά…

Εν τέλει όμως τίποτα δεν άλλαξε καθώς μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα