Οι εξεγερμένοι παίρνουν τα όπλα

Οι εξεγερμένοι παίρνουν τα όπλα

Σε ένοπλη εξέγερση αναμένεται να μετατραπούν οι πνιγμένες στο αίμα διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Ραχάλ: "Η αντιμετώπιση του τέρατος απαιτεί όπλα"

Ο επικεφαλής του Επαναστατικού Συμβουλίου των Συριακών Συντονιστικών Επιτροπών Μοχάμαντ Ραχάλ δηλώνει σε σχόλιά του που δημοσιεύονται Κυριακή ότι το Συμβούλιο πήρε την απόφαση να εξοπλίσει τη συριακή επανάσταση.

Από τα μέσα Μαρτίου φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις γίνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Συρίας με αίτημα τις πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την αποχώρηση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Πήραμε την απόφασή μας να εξοπλίσουμε την επανάσταση, η οποία θα γίνει πολύ βίαιη πολύ σύντομα, επειδή αυτό που υφιστάμεθα σήμερα είναι μια γενική συνωμοσία, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με μια ένοπλη εξέγερση", δήλωσε στην εφημερίδα Ας-Σαρκ αλ-Άουσατ, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πλέον να αντιμετωπίζουμε ειρηνικά τα "εγκλήματα" του καθεστώτος, προσέθεσε.

"Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε όπλα και πέτρες Θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα του λαού να εξοπλίσουμε την επανάσταση", σημείωσε.

"Η αντιμετώπιση αυτού του τέρατος (το συριακό καθεστώς) απαιτεί τώρα όπλα, ιδιαίτερα αφού κατέστη σαφές σε όλους ότι ο κόσμος υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση μόνον με λόγια", υπογράμμισε ο Ραχάλ και καταφέρθηκε εναντίον ορισμένων αραβικών καθεστώτων, λέγοντας ότι είναι "δειλοί".

Ο στρατός του προέδρου Άσαντ προβαίνει στη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων, που γίνονται κατά της σχεδόν πέντε δεκαετιών διακυβέρνησης της χώρας από το κυβερνών Κόμμα Μπάαθ, προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 2.200 ανθρώπων και πυροδοτώντας μια ευρείας κλίμακας διεθνή καταδίκη.

SHARE:

24Media Network