Οι Γερμανοί δεν αισθάνονται απειλή από τη μαζική είσοδο μεταναστών στη χώρα τους

Οι Γερμανοί δεν αισθάνονται απειλή από τη μαζική είσοδο μεταναστών στη χώρα τους

Πώς αντιδρούν οι Γερμανοί πολίτες στους μεγάλους αριθμούς μεταναστών που υποδέχεται η χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση για τη δημόσια τηλεόραση ARD

Πάνω από τους μισούς Γερμανούς δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από την πρωτόγνωρη εισροή προσφύγων στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ενώ μια άλλη σφυγμομέτρηση αποκάλυψε δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κρίση η κυβέρνηση.

Η Γερμανία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση θα τετραπλασιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, φθάνοντας γύρω στα 800.000 άτομα.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης ARD, 61 τοις εκατό είπαν ότι δεν ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ 38 τοις εκατό είπαν ότι τους τρομάζει.

Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, και μόνο 2 τοις εκατό είπαν ότι η ζωή τους είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

Μια άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Emnid για το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων N24, έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δεν είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που χειρίστηκε την προσφυγική κρίση η Γερμανίδα καγκελλάριος Άνγκελα Μέρκελ. Περίπου δύο από τρεις είπαν ότι η "δουλειά" που κάνει η γερμανική κυβέρνηση για το θέμα είναι "μάλλον κακή" ή "πολύ κακή", σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Περίπου 36 τοις εκατό είπαν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ενώ 27 τοις εκατό είπαν ότι η κυβέρνηση έκανε υπερβολικά πολλά.

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap διενεργήθηκε στις 7-9 Σεπτεμβρίου σε 1.021 άτομα, ενώ αυτή από την Emnid στις 9 Σεπτεμβρίου σε πάνω από 1.000 άτομα.

Ο υπουργός Οικονομίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ έχει πει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί μέρος της έλλειψης εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, και ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για πρόσφυγες για να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network