Οι γονείς του ‘Cop Killer’ του Ντάλας μιλούν για πρώτη φορά

default image

Ο δράστης του μακελειού στο Ντάλας ήταν "απογοητευμένος" από την εμπειρία του στον αμερικανικό στρατό, δήλωσε η μητέρα του λίγες ημέρες μετά το μακελειό που έγινε στον απόηχο δύο δολοφονιών μαύρων από άνδρες της αστυνομίας στις ΗΠΑ (Vid)

Το κίνημα του “Black lives matter” αμαυρώθηκε από την εκτέλεση πέντε αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης από τον Μάικα Τζόνσον (Micah Johnson) στη διάρκεια μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας στο Ντάλας εναντίον της αστυνομικής βίας. Είχαν προηγηθεί οι εκτελέσεις από άνδρες της αστυνομίας των ΗΠΑ, δύο μαύρων πολιτών, ενός πωλητή CD και ενός ακόμα 32χρονου που οδηγούσε το αυτοκίνητο του στο οποίο επέβαινε η σύντροφος της και η 4χρονη κόρη της.

Ο Micah Johnson είχε “απογοητευθεί” από από την εμπειρία του στις τάξεις του αμερικανικού στρατού, όπως δήλωσε σήμερα η μητέρα του στον ιστότοπο TheBlaze.com.

“Ο στρατός δεν ήταν αυτό που ο Micah πρόσμενε ότι θα ήταν”, δήλωσε η Delphine Johnson. “Ήταν πολύ απογοητευμένος. Πολύ απογοητευμένος” πρόσθεσε η γυναίκα. Η οικογένεια του δράστη είχε αρχικά αρνηθεί να μιλήσει στα media. Τελικά αποφάσισε να μιλήσει αποκλειστικά στον Lawrence Jones του TheBlaze.

Και οι δύο γονείς του συμφώνησαν πως ο γιος τους είχε αλλάξει μετά την εμπειρία του στον αμερικανικό στρατό. “Αγαπούσε την πατρίδα του, γι’ αυτό αποφάσισε να υπηρετήσει”, τονίζει η μητέρα του.

“Πίστευε πως ο στρατός πρεσβεύει τα ιδανικά της κυβέρνησης μας, αλλά απογοητεύτηκε πάρα πολύ”. Ο 55χρονος James Johnson, πατέρας του Micah αναφέρει από τη δική του μεριά πως μετά τη φυγή του από τον στρατό των ΗΠΑ, ο γιος της οικογένειας άρχισε να δραστηριοποιείται σε ομάδας εξτρεμιστών και συγκεκριμένα σε δύο γκρουπ, τα “The New Black Panther Party” και το “the African American Defense League”.

Οι γονείς του σημείωσαν πως ο γιος τους δεν είχε εκφράσει φυλετικό μίσος εναντίον των λευκών και πως η νονά του με την οποία είχε πολύ καλές σχέσεις, ήταν λευκή. Παρόλα αυτά οι δολοφονίες μαύρων πολιτών σε Minnesota και Louisiana τον έκαναν να αρχίσει να εκφράζει οργή και μίσος για τους αστυνομικούς, όπως λένε οι οικείοι του.

Στο Falcon Heights της Minnesota σκοτώθηκε άλλωστε ο Philando Castile μετά από αστυνομικό έλεγχο διπλώματος. Η σύντροφος του κοινοποίησε τη δολοφονία “ζωντανά” με live stream στο Facebook, ένα βίντεο που είχε δει ο Micah Johnson και ενδεχομένως τον έκανε να πάρει την απόφαση και να επιτεθεί εναντίον των αρχών.

Στις 7 Ιουλίου σκότωσε πέντε αστυνομικούς με “τυφλή” επίθεση και τραυμάτισε άλλους επτά.

“Πραγματικά λυπάμαι για τα θύματα, δεν ξέρω τι να πω. Δεν το είχα προβλέψει, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Αγαπώ τον γιο μου και μισώ αυτό που έκανε”, καταλήγει ο πατέρας του Johnson, James.

 

“Ο ύποπτος είχε εξασκηθεί στην ανατίναξη εκρηκτικών υλικών και τα υλικά (που βρέθηκαν) ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και στην περιοχή βόρεια του Τέξας” δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. Ο 25χρονος είχε σχεδιάσει το φονικό πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών, την Τρίτη στη Λουιζιάνα και την Τετάρτη στη Μινεσότα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Ο Johnson σκοτώθηκε τελικά από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ένα ρομπότ, κάτι που έχει προκαλέσει πολλαπλά σχόλια στις ΗΠΑ, με πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια ομήρων και αθώων διερχόμενων σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος μηχανισμός χρησιμοποιηθεί εκ νέου στο άμεσο μέλλον. Είναι η πρώτη φορά άλλωστε που χρησιμοποιείται ρομπότ για την “εξουδετέρωση τρομοκράτη”.

Σημειώνεται πως η αστυνομία στο Ντάλας έχει λάβει απειλές και για νέες επιθέσεις εναντίον της και παραμένει σε επιφυλακή.

Την επίθεση που στοίχισε τη ζωή πέντε αστυνομικών στην πορεία διαμαρτυρίας του “Black Lives Matter”, ανέλαβε η οργάνωση “Black Power Political Organization” με ανάρτηση της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η ίδια οργάνωση έχει “υποσχεθεί” περισσότερες επιθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν ο Micah ήταν μέλος της εν λόγω οργάνωσης ή αν είχε αναπτύξει σχέσεις μαζί της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα