Σταθερό το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ

default image

Διαβάστε πώς η πορεία του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ, δίνει πλεονέκτημα στον Ομπάμα, ενόψει εκλογών. Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμεινε σταθερό στο 8,3% τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα  η υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την τήρηση στατιστικών στοιχείων σχετικά με την αγορά εργασίας (Bureau of Labour Statistics, BLS).

Η μείωση του ποσοστού της ανεργίας, το οποίο καταγράφει πτώση από τον Αύγουστο, χαρακτηρίζεται καλή είδηση για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, ο υποψήφιος των οποίων δεν έχει αναδειχτεί ακόμη, ερίζουν ότι ο Ομπάμα αποτυγχάνει να διαχειριστεί την οικονομία και να την αναζωογονήσει μετά τη σοβαρότερη οικονομική κρίση στη χώρα μετά το Κραχ του 1929.

Το ποσοστό, το οποίο οι αναλυτές ανέμεναν πως θα παρέμενε σταθερό, σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν 227.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος τους στον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε το BLS.

Η σημαντικότερη αύξηση της απασχόλησης κατεγράφη στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, στην υγειονομική περίθαλψη, στον τομέα της φιλοξενίας, της βιομηχανίας και των ορυχείων, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία για την πτώση της ανεργίας για πέμπτο συναπτό μήνα από την υπηρεσία αυτή του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν δεν θα ξεπερνούσαν τις 206.000. Εξάλλου το υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο, στις 284.000 (+17%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα