ΟΗΕ: 22.000 άνθρώποι εκττοπίστηκαν από τις εστίες τους λόγω θρησκευτικών συγκρούσεων

Οι θρησκευτικές συγκρούσεις είναι από τις πλέον βίαιες των τελευταίων ετών στη Μιανμάρ και έχουν κοστίσει τη ζωή 170 ανθρώπων από τον περασμένο Ιούνιο

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι, ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι, εκτοπίστηκαν με τη βία από τις εστίες τους, εξ αιτίας της εκτεταμένης βίας μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων στη Δυτική Μιανμάρ (Βιρμανία), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος του ΟΗΕ την Κυριακή στη Ρανγκούν.

«Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε είναι περίπου 22.587 εκτοπισμένοι και 4.665 σπίτια κατεστραμμένα (...) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρέχονται από την κυβέρνηση στον ΟΗΕ», ανέφερε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Οι εκτοπισμοί χιλιάδων πολιτών εξ’ αιτίας των βίαιων θρησκευτικών συγκρούσεων ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους εντοπίζονται χρονικά μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Οι θρησκευτικές συγκρούσεις είναι από τις πλέον βίαιες των τελευταίων ετών στη Μιανμάρ και έχουν κοστίσει τη ζωή 170 ανθρώπων από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και αναζωπυρώθηκαν. Η εκτίμηση αυτή ίσως να είναι υποτιμημένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network