ΟΗΕ – Κλιματική κρίση: Η ανθρωπότητα οδηγείται προς “συλλογική αυτοκτονία”

ΟΗΕ – Κλιματική κρίση: Η ανθρωπότητα οδηγείται προς “συλλογική αυτοκτονία”
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία για το κλίμα Getty Images

"Καμπανάκι" Γκουτέρες σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Όπως προειδοποίησε ο ΓΓ του ΟΗΕ θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα "στη συλλογική δράση ή τη συλλογική αυτοκτονία".

Οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές και οι καύσωνες που «σαρώνουν» πολλές περιοχές του πλανήτη καταδεικνύουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «συλλογική αυτοκτονία», όπως προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις παγκοσμίως προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες από τις επιπτώσεις των ακραίων θερμοκρασιών.

Ενώπιον υπουργών από 40 χώρες που προσήλθαν στη διάσκεψη του Βερολίνου για την κλιματική αλλαγή τη Δευτέρα, ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε: «Η μισή ανθρωπότητα βρίσκεται σε ζώνη κινδύνου -από πλημμύρες, ξηρασίες, ακραίες καταιγίδες και δασικές πυρκαγιές. Κανένα έθνος δεν έχει ανοσία. Ωστόσο, συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε τον εθισμό μας στα ορυκτά καύσιμα».

Ενώ προσέθεσε: «Έχουμε μια επιλογή. Συλλογική δράση ή συλλογική αυτοκτονία. Είναι στο χέρι μας». «Αντιμετωπίζοντας αυτήν την παγκόσμια κρίση, αποτυγχάνουμε να συνεργαστούμε ως κοινότητα», είπε στη συνέχεια ο κ. Γκουτέρες. «Τα έθνη συνεχίζουν να παίζουν το “ποιος έχει την ευθύνη”, αντί να αναλάβουν την ευθύνη για το συλλογικό μας μέλλον. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα