ΟΗΕ προειδοποιεί Ισραήλ: Κάθε προσάρτηση είναι παράνομη

ΟΗΕ προειδοποιεί Ισραήλ: Κάθε προσάρτηση είναι παράνομη
Η αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη shutterstock

Η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπασελέτ ξεκαθάρισε ότι κάθε προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Οχθης από το Ισραήλ είναι παράνομη.

Oσο πιο άμεσα μπορούσε, η επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ έθεσε το Ισραήλ προ των ευθυνών του σε περίπτωση που επιχειρήσει πράγματι να προσαρτήσει εδάφη της Δυτικής Οχθης στην επικράτειά του.

Η Μισέλ Μπασελέτ στις σχετικές δηλώσεις της ήταν απόλυτη: “Η προσάρτηση είναι παράνομη. Οποιαδήποτε προσάρτηση. Είτε αυτή αφορά το 5% των εδαφών είτε αφορά το 30%.Το Ισραήλ θα πρέπει να ακούσει τους δικούς του πρώην αξιωματούχους και στρατιωτικούς καθώς και το πλήθος των φωνών απ’ όλο τον κόσμο που το προειδοποιούν να μην προχωρήσει σ’ αυτό το βήμα”.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση τους. Η προσάρτηση είναι αιτία ακόμα και για πόλεμο. Η Χαμάς το έχει πει έτσι και αλλιώς ορθά-κοφτά και σε όλους τους τόνους.

Αλλά οι Ισραηλινοί φαίνεται ότι δεν ακούν κανέναν. Το χειρότερο: Βιάζονται να υλοποιήσουν το σχέδιό τους όσο είναι ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εγκρίνει όλα τους τα σχέδια. Αλλωστε μαζί του εκπόνησαν τη Συμφωνία του Αιώνα με την οποία υποτίθεται ότι θα λυνόταν το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα