ΟΗΕ: Σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία των αμάχων θα προτείνει το Κουβέιτ

ΟΗΕ: Σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία των αμάχων θα προτείνει το Κουβέιτ
Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας AP

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ πήρε ανοιχτά το μέρος του Ισραήλ κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι έδειξε αυτοσυγκράτηση και κατηγορώντας την παλαιστινιακή πλευρά ότι υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια

Το Κουβέιτ θα διανείμει σήμερα ή αύριο ένα σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα στοχεύει στην «παροχή προστασίας σε Παλαιστίνιους αμάχους», δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Μανσούρ αλ Οτάιμπι.

Μιλώντας στην έναρξη της σύγκλησης του ΣΑ για τα αιματηρά επεισόδια στη Γάζα, τόνισε ότι υπάρχουν «διαφορετικές πιθανές μορφές» για να επιτευχθεί αυτή η «διεθνής» προστασία, χωρίς να διευκρινίσει σε τι αναφερόταν.

Χέιλι: “Το Ισραήλ επέδειξε αυτοσυγκράτηση”

Το Ισραήλ «επέδειξε αυτοσυγκράτηση» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χθες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, υποστήριξε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Νίκι Χέιλι, καταδικάζοντας σθεναρά τη συμπεριφορά της Χαμάς.

Ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η πρέσβειρα των ΗΠΑ επισήμανε: «Καμία χώρα σε αυτήν την αίθουσα δεν θα ενεργούσε με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση όσο το Ισραήλ». «Η Χαμάς είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα χθες» διαβεβαίωσε η Χέιλι, τονίζοντας ότι η στάση της παλαιστινιακής οργάνωσης υποδαυλίζει τη βία εδώ και χρόνια, «πολύ πριν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους» στην Ιερουσαλήμ.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για τους θανάτους όμως υπάρχει πολλή βία στην περιοχή» συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος επισημαίνοντας ότι λυπάται διότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συζητά αρκετά σχετικά με τις ενέργειες του Ιράν στη Συρία και την Υεμένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα