ΟΗΕ: Θετικά στο σαρίν τα δείγματα της επίθεσης στη Συρία

ΟΗΕ: Θετικά στο σαρίν τα δείγματα της επίθεσης στη Συρία

Τι δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο Βρετανός πρεσβευτής για την εκτίμηση, ότι πίσω από την επίθεση της 4ης Απριλίου βρίσκεται το συριακό καθεστώς. Στη Μόσχα συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Ιράν και Συρίας

Δείγματα που ελήφθησαν από την περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ που διαπράχθηκε η πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και κατόπιν αναλύθηκαν από Βρετανούς επιστήμονες βγήκαν θετικά στην οργανική ένωση σαρίν ή σε μια ουσία που μοιάζει με το σαρίν, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο πρεσβευτής της Βρετανίας Μάθιου Ράικροφτ.

«Συνεπώς η Βρετανία συμμερίζεται την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι είναι πολύ πιθανό το καθεστώς να ευθύνεται για την επίθεση με σαρίν εναντίον της Χαν Σεϊχούν την 4η Απριλίου», σημείωσε ο Ράικροφτ.

ADVERTISING

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Ιράν, Συρίας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας του Ιράν και της Συρίας, Σεργκέι Λαβρόφ, Τζαβάντ Ζαρίφ και Ουαλίντ Μουάλεμ, θα συναντηθούν στη Μόσχα στις 14 Απριλίου, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα,

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, στις συνομιλίες θα κυριαρχησουν τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην Συρία. Η εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "στην τριμερή συναντηση θα συζητήσουν την λήψη μέτρων συντονισμού ώστε να μην επιτραπεί επιδείνωση της κατάστασης και και να μην υπονομευτούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την πολιτική διευθέτηση στην Συρία σε συνθήκες ένοπλης επίθεσης των ΗΠΑ κατά της Δαμασκού".

Σε ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζεται, πως αντιρωσικές δυνάμεις στην Δύση προσπαθούν να καταστρέψουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις ειρηνευτικές συνομλίες με την συνδρομή της Μόσχας.

Φωτογραφία: IHA via AP Images

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

OHE: Έρευνα για τα χημικά στη Συρία ζητούν Αγγλία, ΗΠΑ και Γαλλία

Ο Πούτιν βλέπει προβοκάτσια των ΗΠΑ με χημικά

Γιατί χτύπησε ο Τραμπ τη Συρία

Επίθεση ΗΠΑ με 59 πυραύλους σε αεροπορική βάση στη Συρία

SHARE:

24Media Network