ΟΗΕ: Την Δευτέρα η ψηφοφορία για την Ιερουσαλήμ

U.S. Secretary of State Rex Tillerson speaks during a high level Security Council meeting on the situation in North Korea, Friday, Dec. 15, 2017 at United Nations headquarters. (AP Photo/Mary Altaffer)
U.S. Secretary of State Rex Tillerson speaks during a high level Security Council meeting on the situation in North Korea, Friday, Dec. 15, 2017 at United Nations headquarters. (AP Photo/Mary Altaffer) AP

Ζητείται ανάκληση της απόφασης Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει την Δευτέρα προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία το σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο απορρίπτεται η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Την ψηφοφορία αυτή έχει ζητήσει η Αίγυπτος. Οι ΗΠΑ κατά πάσα πιθανότητα θα ασκήσουν βέτο.

Στο προσχέδιο, που κυκλοφόρησε μεταξύ των μελών του Συμβουλίου το Σάββατο, ζητείται η ανάκληση της μονομερούς απόφασης για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, όπως ανέφεραν διπλωμάτες που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ADVERTISING

Σημειώνεται επίσης ότι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ θα πρέπει να αποφασιστεί μέσω διαπραγμάτευσης και ότι οποιαδήποτε απόφαση ή πράξη που έχει ως στόχο να τροποποιήσει "τον χαρακτήρα, το καθεστώς ή τη δημογραφική σύνθεση" της πόλης "είναι άκυρη και μη γενόμενη και πρέπει να ανακληθεί".

(Φωτό: AP Photo/Mary Altaffer)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ιερουσαλήμ, Μέση Ανατολή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ ζητά να ανακληθεί η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

SHARE:

24Media Network