Τραγικός απολογισμός στην Κίνα: 8 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από λεωφορείο που έπεσε σε πεζούς

Τραγικός απολογισμός στην Κίνα: 8 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από λεωφορείο που έπεσε σε πεζούς
Αστυνομικοί στην Κίνα AP

Ο τελικός απολογισμός του τραγικού γεγονότος στην Κίνα με το υπό πειρατεία λεωφορείο που έπεσε σε πεζούς είναι μεγαλύτερος από όσα αρχικά υπολογίστηκε.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν τελικά και άλλοι 22 τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν λεωφορείο που κατέλαβε άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έπεσε πάνω σε μοτοσικλετιστές και πεζούς στην επαρχία Φουτζιάν (ανατολικά), γνωστοποίησαν οι αρχές της Κίνας.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη με το μαχαίρι στην κατοχή του, κρατείται και ανακρίνεται από την κινεζική αστυνομία, μετέδωσε το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μετά τις 15:20 (09:20 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Λονγκγιάν, στην επαρχία Φουτζιάν, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Minxi Ribao.

Ένας αστυνομικός συγκαταλέγεται στους νεκρούς. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Duowei, ο οποίος έχει έδρα τις HΠΑ, ο ύποπτος επιτέθηκε σε μια επιβάτιδα, πήρε τον έλεγχο του λεωφορείου, και κατόπιν το έριξε πάνω σε πεζούς.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο την αστυνομία, μετέδωσε ότι ο ύποπτος, ηλικίας 48 ετών, είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα με έναν τοπικό αξιωματούχο που πήγε να τον δει στο σπίτι του, με τον οποίο βρίσκονταν σε διένεξη για πολύ καιρό.

Ανάμεσα στους 22 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρά τραύματα», τόνισε το Νέα Κίνα. Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η τοπική αστυνομία απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα