Όλαφ Σολτς: Δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες

Hamburg's Mayor Olaf Scholz from the Social Democrats arrives at the Christian Democratic headquarters after the coalition talks on forming a new German government between Angela Merkel's Christian Democratic bloc and the Social Democratic party in Berlin, Germany, Wednesday, Feb. 7, 2018. (Bernd von Jutrczenk/dpa via AP)
Hamburg's Mayor Olaf Scholz from the Social Democrats arrives at the Christian Democratic headquarters after the coalition talks on forming a new German government between Angela Merkel's Christian Democratic bloc and the Social Democratic party in Berlin, Germany, Wednesday, Feb. 7, 2018. (Bernd von Jutrczenk/dpa via AP) AP

Ο πιθανός νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τάχθηκε εκ νέου κατά της λιτότητας αλλά διευκρίνισε ότι η κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια ήταν σωστή σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό της χώρας

"Δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δήμαρχος του Αμβούργου και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών ήταν σωστή σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα απογοητευτούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες χάρηκαν με την προοπτική η Γερμανία να έχει σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών, καθώς ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε το τέλος της επιταγής λιτότητας, ο κ. Σολτς, σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, δήλωσε ότι ο ίδιος είναι "στη γραμμή η οποία συμφωνήθηκε από κοινού στον κυβερνητικό συνασπισμό", για να προσθέσει ότι η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών ήταν σωστή σε ό,τι αφορά στην πολιτική προϋπολογισμού, αλλά "το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες". Αν έχουμε αυτό ως μέτρο, δήλωσε ο κ. Σολτς, "υπάρχουν ωστόσο πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε από κοινού", σημείωσε.

"Το γεγονός ότι η Ευρώπη αποτελεί κεντρικό θέμα για τη γερμανική πολιτική, για μια χώρα με πάνω από 80 εκατομμύρια κατοίκους στη μέση της Ευρώπης, (για μια χώρα) η οποία οφείλει στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δική της κρατική οντότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ευημερία της, είναι νομίζω σωστό και για αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε αυτό να λειτουργήσει και στο μέλλον", κατέληξε.

(Πηγή: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Bernd von Jutrczenk/dpa via AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όλαφ Σολτς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Το Υπουργείο Οικονομικών ήταν το τίμημα για τη συμφωνία με το SPD

Όλαφ Σολτς: Δεν θα υπαγορεύσουμε στα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Σουλτς πριν ορκιστεί υπουργός εξωτερικών

SHARE:

24Media Network