Ολάντ: ''Επιθυμούμε οικονομική σταθερότητα και ολοκλήρωση''

Ολάντ: ''Επιθυμούμε οικονομική σταθερότητα και ολοκλήρωση''

Συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, είχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ποια θέματα συζητήθηκαν (Vids)

Με το θέμα των ευρωομολόγων να αποτελεί το βασικό σημείο τριβής ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ συγκλίνουν τουλάχιστον στην ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής να αποφασίσει μέτρα για την ανάπτυξη, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους πριν τη συνάντησή τους την Τετάρτη στο Παρίσι.

''Σήμερα βρισκόμαστε στην προηγουμένη ενός πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού συμβουλίου, ήδη έχουμε εργαστεί πολύ. Υπήρξε πρόοδος, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη που υπήρξε αντικείμενο πολυάριθμων συζητήσεων, οι οποίες καρποφόρησαν. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει'', τόνισε ο Ολάντ στο κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων.

''Έχουμε επίσης συναίσθηση των μέτρων που οφείλουμε να προετοιμάσουμε για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και εμείς επιθυμούμε, τόσο ο ένας, όσο και η άλλη, να εμβαθύνουμε την οικονομική, νομισματική και αύριο πολιτική, ένωση προκειμένου να φθάσουμε σε μία ολοκλήρωση και μία αλληλεγγύη, με την ολοκλήρωση όσο είναι απαραίτητη, την αλληλεγγύη όσο είναι δυνατή'', τόνισε ο Ολάντ.

''Ιδού το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει μία στιγμή όπου πολλοί κοιτάζουν την Ευρώπη. Θέλουμε να βεβαιώσουμε τη συνοχή, τη δύναμη, την ενότητα και την αλληλεγγύη της'', κατέληξε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Μέρκελ: ''Να υπάρξει περισσότερη Ευρώπη''

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή και επανέλαβε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζεται ''περισσότερη Ευρώπη''.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επισήμανε ότι η αυριανή σύνοδος κορυφής ''έχει μεγάλη σημασία'' και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι ''την Πέμπτη θα υπάρξει συμφωνία για την ανάπτυξη''.

Μετά τις δηλώσεις τους, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν στους κήπους των Ηλυσίων μία συζήτηση μιάμισης ώρας, και κατόπιν πέρασαν στο τραπέζι του επισήμου δείπνου που παρέθεσε η γαλλική Προεδρία.

SHARE:

24Media Network