Ολάντ: "Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα"

Ολάντ: "Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα"

Τι δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της στήριξης της Ελλάδας

Στην υποχρέωση της ΕΕ και του ΔΝΤ να στηρίξουν την Ελλάδα, μετά τα σκληρά μέτρα που υιοθέτησε η βουλή, αναφέρθηκε ο Φρανσουά Ολάντ.

"Η ελληνική βουλή μόλις υιοθέτησε ένα νέο πλάνο, σκληρό και αναμένει την στήριξη της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ. Αυτή η στήριξη της οφείλεται. Με αυτή την αλληλεγγύη και όχι με την λιτότητα χωρίς τέλος θα επιτευχθούν οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Υπερασπιζόμενος το έργο του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε:

"Φθάσαμε στην τραπεζική ένωση. Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά ο δρόμος έχει ανοίξει. Μπόρεσα να εισάγω τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί από την αρχή της επόμενης χρονιάς…Μένει το θέμα της Ελλάδας. Η ελληνική βουλή μόλις υιοθέτησε ένα νέο πλάνο, σκληρό και αναμένει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Αυτή η στήριξη της οφείλεται. Με αυτή την αλληλεγγύη και όχι με την λιτότητα χωρίς τέλος θα επιτευχθούν οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα".

Αναφερόμενος στην Γαλλία και την διοίκησή του, ο Φρανσουά Ολάντ, απεφάνθη: "H πολιτική δεν είναι ένα άθροισμα μεταρρυθμίσεων, όσο χρήσιμες και αν είναι αυτές, ούτε μια λογιστική υποσχέσεων …Η πολιτική είναι μια απάντηση δυνατή και με συνοχή στην κατάσταση (που αντιμετωπίζει) η χώρα".

Περιγράφοντας αυτή την κατάσταση, ο Φρανσουά Ολάντ την χαρακτήρισε "σοβαρή": "το δημόσιο χρέος ξεπερνά το 90% του εθνικού πλούτου, η ανεργία είναι σε συνεχή άνοδο, υπάρχει μια συνεχής απώλεια ανταγωνιστικότητας" όπως σημείωσε.

Υπερασπίστηκε ωστόσο το έργο του, λέγοντας ότι πολλές από τις δεσμεύσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θέλει να δώσει ώθηση στην οικονομία, να μειώσει την ανεργία και διαβεβαίωσε ότι θα ήθελε να κριθεί σε πέντε χρόνια (όσο διαρκεί η προεδρική θητεία) με βάση τα αποτελέσματα σε αυτούς τους τομείς.

Για να το πετύχει, ο Ολάντ έθεσε τρεις στόχους: τον επαναπροσανατολισμό της Ευρώπης, την απαλλαγή της Γαλλίας από τα χρέη καθώς και μια ανταγωνιστική οικονομία.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μεταρρύθμισης του κράτους και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών, θυμίζοντας ότι οι δημόσιες δαπάνες αγγίζουν το 57% του εθνικού πλούτου, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εργασιακή μεταρρύθμιση με ή χωρίς την συναίνεση των συνδικάτων.

SHARE:

24Media Network