Ολάντ και Μέρκελ προειδοποιούν τον Πούτιν: Η Ρωσία να πλήττει μόνο το ΙΚ στη Συρία

Στιγμιότυπο από τις εργασίες της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.)
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) EUROKINISSI

Παρίσι και Βερολίνο επισήμαναν στον πρόεδρο Πούτιν ότι η Ρωσία θα πρέπει να πλήττει "μόνο το Ισλαμικό Κράτος" στη Συρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ άσκησαν πιέσεις στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένοντας ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία θα πρέπει να χτυπούν "το Ντάες (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και μόνο το Ντάες".

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν νωρίτερα, ενόψει των συνομιλιών για το μέλλον της Ουκρανίας, στις οποίες συμμετείχαν επίσης η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

"Αυτό που είπα στον πρόεδρο Πούτιν ήταν ότι τα πλήγματα θα πρέπει να στοχεύουν το Ντάες και μόνο το Ντάες" είπε. "Επιμείναμε και οι δύο (σ.σ. ο Ολάντ και η Μέρκελ) στο γεγονός ότι το ΙΚ είναι ο εχθρός που θα πρέπει να πολεμήσουμε", συνέχισε, διαψεύδοντας ότι Γαλλία και Γερμανία έχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν απέναντι στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο πρόεδρος Ολάντ διευκρίνισε ότι στην τετραμερή συνάντηση δεν έγινε καμία σύνδεση από τους ηγέτες μεταξύ της κατάστασης στην Ουκρανία και εκείνη της Συρίας.

"Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής ενέργειας θα θέσει ένα τέλος στον πόλεμο, είναι απαραίτητο να βρούμε μια πολιτική λύση", δήλωσε η Μέρκελ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ψυχρό το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ολάντ με τον Πούτιν στο Παρίσι

Τουρκία σε Ρωσία: Μην χτυπάτε Σύρους αντάρτες, μόνο το ISIS

Συρία: Νέο 'κύμα' τουλάχιστον 30 ρωσικών αεροπορικών επιδρομών

SHARE: