Όλη η απόγνωση στο πρόσωπο επιδημιολόγου όταν ο Τραμπ λέει για ενέσεις με χλωρίνη

Όλη η απόγνωση στο πρόσωπο επιδημιολόγου όταν ο Τραμπ λέει για ενέσεις με χλωρίνη
Youtube

Ενώ ο Τραμπ καλούσε δημοσίως την επιστημονική κοινότητα να ερευνήσει εάν και κατά πόσο ο ιός θεραπεύεται με ένεση απολυμαντικού, δίπλα του βρισκόταν κορυφαία λοιμωξιολόγος.

“Φωτιά” πήραν τα social media μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί “ενέσεων με απολυπαντικά ως θεραπεία για τον κορονοϊό“, τη στιγμή που οι νεκροί στις ΗΠΑ πλησιάζουν τις 50.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 860.000.

Την ώρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε τις δηλώσεις αυτές, δίπλα του βρισκόταν το δεξί χέρι του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, κορυφαία λοιμωξιολόγος, φυσικός και διπλωμάτης που ειδικεύεται στην ανοσολογία HIV/AIDS, στην έρευνα για εμβόλιο και στην παγκόσμια υγεία, δρ. Ντέμπορα Μπιρξ, η οποία δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία της.

Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε με αυτοπεποίθηση: “Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε”, η δρ Μπιρξ έδειξε να σαστίζει με τις εκφράσεις της να αποτυπώνονται σε βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου.


Εκτός από τις ενέσεις με απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε κατά τη συνέντευξή του στο τραπέζι κι άλλες πρωτότυπες προτάσεις, όπως ένα “υπεριώδες”, ή “ένα πολύ δυνατό φως”, το οποίο θα μπορούσαμε να προβάλλουμε “μέσα στο σώμα” για να… καταπολεμήσουμε τον ιό, προκαλώντας μία εμφανή δυσφορία στη Δρα Ντέμπορα Μπλιξ, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει συσταθεί από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν στην επιστημονική κοινότητα οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πάντως την Παρασκευή, ότι η πρόταση αυτή ήταν “σαρκαστική”.

“Έθεσα μια ερώτηση με σαρκαστικό τρόπο προς τους δημοσιογράφους”, είπε ο Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό. Πρόσθεσε ότι δεν ενθαρρύνει τον κόσμο να καταναλώσει απολυμαντικά. Αναφερόμενος δε στην αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει ως πανάκεια, είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια μελέτη και, εφοσόν αποδειχθεί ότι λειτουργεί, τότε όλοι θα ταχθούν υπέρ της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα