Ολλανδία: "Τρομοκρατική" η επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Άμστερνταμ (AP Photo/Peter Dejong)
Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Άμστερνταμ (AP Photo/Peter Dejong) AP

Οι πρώτες δηλώσεις του δράστη αφήνουν να εννοηθεί ότι τα κίνητρά του ήταν τρομοκρατικά, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές.

Τα κίνητρα του νεαρού που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον επιβατών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ την Παρασκευή ήταν "τρομοκρατικά", ανακοίνωσαν η αστυνομία και η δημοτική αρχή.

Ο ύποπτος, ένας 19χρονος Αφγανός που έχει άδεια παραμονής στη Γερμανία, ανακρίθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε και ο ίδιος όταν αστυνομικοί τον πυροβόλησαν για να τον ακινητοποιήσουν. "Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο ύποπτος αφήνουν να εννοηθεί ότι είχε τρομοκρατικά κίνητρα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος. Ο νεαρός θα οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την κράτησή του.

Οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν είναι Αμερικανοί πολίτες, τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ολλανδία, Πιτ Χούκστρα. Παραμένουν στο νοσοκομείο και τα τραύματά τους κρίνονται σοβαρά.

Η γερμανική αστυνομία ερεύνησε το σπίτι όπου διέμενε ο 19χρονος, κατόπιν αιτήματος των ολλανδικών αρχών. Κατασχέθηκαν πολλά "μέσα αποθήκευσης δεδομένων", όπως ανακοινώθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολλανδία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άμστερνταμ: Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό - 2 τραυματίες

SHARE: