Καταλονία: Ολονύχτιες συγκρούσεις στους δρόμους – Ένταλμα σύλληψης για Πουτζδεμόν

Καταλονία: Ολονύχτιες συγκρούσεις στους δρόμους – Ένταλμα σύλληψης για Πουτζδεμόν
Επεισόδια στη Βαρκελώνη AP

Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία δεν σταμάτησαν στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Ξανά ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζδεμόν.

Νύχτα μεγάλης έντασης ήταν αυτή που πέρασε στην Καταλονία.

Οχι μόνο στη Βαρκελώνη αλλά και σε άλλες πόλεις της περιοχής (Ταραγόνα, Γέιδα, Σαμπαντέλ) οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δεν σταμάτησαν παρά το προχωρημένο της ώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική Αστυνομία προχώρησε σε 51 συλλήψεις ενώ 74 πολίτες χρειάστηκαν διακομιδή στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν τα τραύματά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, 29 άνθρωποι συνελήφθησαν στην περιφέρεια της Βαρκελόνης, 14 σε αυτήν της Ταραγόνας και 8 σε αυτήν της Λέριδα.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη Βαρκελώνη, δρόμοι παρέμεναν κλειστοί με τις αρχές να υπολογίζουν ότι ακόμα και τα ξημερώματα 40.000 κόσμος παρέμενε στους δρόμους.

Εν τω μεταξύ, στη Μαδρίτη, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, θορυβημένος από τις εξελίξεις και τα επεισόδια μετά τις καταδίκες των 9 Καταλανών αυτονομιστών, προγραμμάτισε συναντήσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων σε μία προσπάθεια άρσης το αδιεξόδου.

Ξανά ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζδεμόν

Το Βέλγιο παρέλαβε ένα τρίτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας για τον Καταλανό ηγέτη Κάρλος Πουτζδεμόν, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών. Το ένταλμα που εστάλη ήταν γραμμένο στην ισπανική γλώσσα.

Ωστόσο η βελγική νομοθεσία αξιώνει την αποστολή του σε μία από τις τρεις επίσημες γλώσσες του Βελγίου ή την αγγλική και ως εκ τούτου η Ισπανία θα στείλει νέο την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας. “Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν σταλεί προηγουμένως κατά του κ. Πουντζδεμόν, η υπόθεση αυτή θα χρειαστεί ενδελεχή δικαστική ανάλυση”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα